322
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ | YouTube

Ανοιξε το «παράθυρο» για Πάσχα στο χωριό

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2021, 08:42
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ
|YouTube

Ανοιξε το «παράθυρο» για Πάσχα στο χωριό

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2021, 08:42

Για το άνοιγμα σχολείων (Γ’ Λυκείου) και καταστημάτων, αλλά και την απόφαση να ανασταλεί η επαναλειτουργία της αγοράς σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ειδικά για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι μπορεί να επιτραπούν, αλλά μόνο –όπως διευκρίνισε– μεταξύ περιοχών που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο επικινδυνότητας.

«Εχω την αίσθηση ότι η μετακίνηση των ανθρώπων από την κυρία κατοικία τους στη δευτερεύουσα, εφόσον βρίσκονται σε περιοχές του ίδιου επιδημιολογικού φορτίου, θα διευκόλυνε ώστε να έχουμε λιγότερους συνωστισμούς τα Σαββατοκύριακα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλά μόνο αυτοί και υπό αυτή την προϋπόθεση», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ προανήγγειλε εξάλλου την επιστροφή των μαθητών μόνο της Γ’ Λυκείου στα θρανία από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου.

«Επειδή η πίεση είναι τρομακτική, η Επιτροπή θα πρέπει να δει πού υπάρχει αδήριτη ανάγκη και αυτή και μόνο να εξυπηρετείται. Για παράδειγμα, θα πρέπει να μιλήσουμε μόνο για τη Γ’ Λυκείου», ανέφερε σχετικά.

Ερωτηθείς αν με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να δώσουν Πανελλαδικές οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, εκτίμησε ότι αν δε λειτουργεί η υπόλοιπη εκπαίδευση και υπάρχουν πολλές αίθουσες, ώστε τα παιδιά να μπαίνουν σε μικρούς αριθμούς σε κάθε αίθουσα, τότε αυτό είναι εφικτό.

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τέλος, ο κ. Εξαδάκτυλος θέλησε να επισημάνει ότι το βήμα αυτό δεν γίνεται σήμερα, επειδή έχουμε αφήσει το πρόβλημα πίσω μας.

Και ειδικά για την απόφαση αναστολής της επαναλειτουργίας των καταστημάτων σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, επέμεινε πως ήταν σωστή. «Οταν επί τρεις ημέρες αυξάνει κατακόρυφα η πίεση στο σύστημα υγείας και ξεκινούν οι εφημερίες χωρίς ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ και με δεδομένο ότι το μεγάλο κέντρο της χώρας λειτουργεί ήδη με 100% πληρότητα, δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο», είπε, υπογραμμίζοντας ότι από την περασμένη Τετάρτη, που ανακοινώθηκε το άνοιγμα σε αυτές τις περιοχές, υπήρχε ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...