244
Η σύζυγος του Μπόρις Τζόνσον, Κάρι Σίμοντς, δεξιά, ανταλλάσσει «αγκωνιά» με τη σύντροφο του Σαρλ Μισέλ, Αμελί Ντερμποντρεγκιέν | REUTERS/Phil Noble/Pool

H Αμελί του Μισέλ και ο Χάικο της φον ντερ Λάιεν: δύο πρωτάρηδες της G7

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2021, 12:17
Η σύζυγος του Μπόρις Τζόνσον, Κάρι Σίμοντς, δεξιά, ανταλλάσσει «αγκωνιά» με τη σύντροφο του Σαρλ Μισέλ, Αμελί Ντερμποντρεγκιέν
|REUTERS/Phil Noble/Pool

H Αμελί του Μισέλ και ο Χάικο της φον ντερ Λάιεν: δύο πρωτάρηδες της G7

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2021, 12:17

Δίπλα στους επτά (συν δύο) ηγέτες που συζητούν τα πιο κρίσιμα ζητήματα  σε ένα μάλλον χαλαρό πλαίσιο, υπάρχουν και οι σύζυγοί και οι σύντροφοι τους,  οι οποίοι συνήθως περιορίζονται σε ένα άχαρο ρόλο.

Σε αυτή τη σύνοδο, που ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή στη Κορνουάλη, τα βλέμματα τράβηξαν δύο νεοφερμένοι.

Είναι η Αμελί Ντερμποντρεγκιέν, σύντροφος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο Χάικο φον ντερ Λάιεν, σύζυγος της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Οι σύντροφοί τους ανέλαβαν καθήκοντα στα τέλη του 2019, αλλά λόγω της πανδημίας δεν είχαν την ευκαιρία να παρουσιαστούν σε επίσημες εκδηλώσεις, πόσο μάλλον σε μια μεγάλης σημασίας διεθνή συνάντηση. Με τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό και οι δύο έκαναν το -τρόπον τινά- ντεμπούτο τους.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο σύζυγός της Χάικο | REUTERS/Phil Noble/Pool

Η Ούρσουλα παντρεύτηκε τον Χάικο φον ντερ Λάιεν το 1986, έχουν επτά παιδιά και ζουν στο Ανόβερο της Γερμανίας. Είναι και οι δύο γιατροί, με καταγωγή από αριστοκρατικές οικογένειες.

Η Αμελί Ντερμποντρεγκιέν και ο Σαρλ Μισέλ, σαραντάρηδες και οι δύο, έχουν αναβάλει τον γάμο τους δύο φορές λόγω της πανδημίας. Γνωρίστηκαν όταν εργάζονταν και δύο σε αναπτυξιακές θέσεις στο Βέλγιο, πριν ο Μισέλ γίνει πρωθυπουργός του Βελγίου. Σήμερα η Ντερμποντρεγκιέν είναι σύμβουλος στην υπουργό Εξωτερικών (και πρώην πρωθυπουργό) Σοφί Βιλμές

Έχουν δύο κόρες, που γεννήθηκαν το 2016 και το 2019, ενώ ο Σαρλ Μισέλ έχει επίσης έναν έφηβο γιο από προηγούμενη σχέση του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...