673
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα | REUTERS/Alkis Konstantinidis

Αλλαξε την ομολογία του ο Αναγνωστόπουλος: «Την ξύπνησα και τη σκότωσα»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2021, 22:25
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα
| REUTERS/Alkis Konstantinidis

Αλλαξε την ομολογία του ο Αναγνωστόπουλος: «Την ξύπνησα και τη σκότωσα»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2021, 22:25

Σε μια σημαντική αλλαγή της ομολογίας του για το έγκλημα της 11ης Μαΐου στα Γλυκά Νερά, προχώρησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, δίνοντας συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών, κατά την διάρκεια παραμονής του στη ΓΑΔA.

Όπως ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου ο ΣΚΑΪ, ο 33χρονος πιλότος μίλησε ξανά στους αστυνομικούς τα ξημερώματα πριν πάει στον εισαγγελέα και αναίρεσε ότι είχε μακρά διαφωνία με την 20χρονη Καρολάιν πριν την σκοτώσει.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας, είπε στους αστυνομικούς ότι εκείνες τις μοιραίες ώρες της 11ης Μαΐου ξύπνησε την 20χρονη Καρολάιν και την έπνιξε.

Στη συμπληρωματική του απολογία ισχυρίστηκε ότι κράτησε με δύναμη πάνω στο πρόσωπο τής συζύγου του ένα μαξιλάρι για τουλάχιστον πέντε λεπτά.

Η νέα ομολογία του πιλότου συμβαδίζει και με τα στοιχεία από το έξυπνο ρολόι που φορούσε η άτυχη Καρολάιν, και κατέγραφε τους καρδιακούς παλμούς, όπως επισήμανε και η ιατροδικαστής στην αναλυτική της έκθεση:

«Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρετε θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος» ανέφερε στην έκθεσή της η ιατροδικαστής.

Τα έξι στοιχεία που τον πρόδωσαν

Στο μεταξύ από τα στοιχεία που προέκυψαν από το κινητό του Αναγνωστόπουλου φαίνονται μια σειρά από ενέργειες του τη μοιραία νύχτα, οι οποίες και τον «πρόδωσαν».

♦Στις 23.46 ο Αναγνωστόπουλος φαίνεται να ανεβαίνει τρεις ορόφους. Στη 1.15 το κινητό του μπαίνει σε φόρτιση και στις 4.24, δώδεκα λεπτά μετά τη δολοφονία βγαίνει από τη φόρτιση.

♦Στις 5.22 τα ξημερώματα, ενώ έχει καταθέσει ότι είναι δεμένος από τις 4.50 μέχρι και τις 6.20 περίπου, κάνει 29 βήματα. 5.40 ανεβαίνει δύο ορόφους με κίνηση 103 βημάτων. 5.53 καταγράφονται 14 βήματα και άνοδος ενός ορόφου. Εδώ εκτιμάται ότι ανεβαίνει από το υπόγειο όπου βρίσκεται το «παράθυρο εισβολής» των φανταστικών ληστών. Έχει βγάλει τις βίδες, έχει κατεβάσει όλη την κάσα μαζί με το τζάμι και την έχει ακουμπήσει στο πάτωμα χωρίς να έχει σπάσει.

♦Στις 6.08 αρχίζει την προσπάθεια κλήσεων στο κινητό του με τη μύτη όπως περιέγραφε. Κάνει λαθεμένες κλήσεις στο 180 και μετά στις 6.10 στον αριθμό 1000.  Τελικά στις 6.11 τα καταφέρνει, ενώ στις 6.16 το πρωί καλεί μια γειτόνισσα.

♦Επιπλέον από το κινητό της Καρολάιν προκύπτει ότι τη μοιραία νύχτα έψαχνε για ξενοδοχείο σε πλατφόρμα βραχείας διαμονής την πρώτη φορά στις 00.37 για ξενοδοχείο στην Ερμού όπου φαινόταν να έχει πει στον 33χρονο «ότι θα πάρω το παιδί και θα φύγω», ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι στα Γλυκά Νερά και στις 00.38 σε ένα άλλο σπίτι στην Αθήνα.

♦Για να δείξει ότι οι ληστές απέσπασαν τις βέρες τις έβαλε με μια σακούλα στο ντεπόζιτο της μοτοσικλέτας που βρίσκεται στο γκαράζ. Αρκετό διάστημα αργότερα, μετά την κηδεία της κοπέλας, φαίνεται ότι τις ανέσυρε με ένα γάντζο και τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

♦Κατόπιν κρέμασε τον άμοιρο σκύλο, έβγαλε την κάρτα μνήμης και ανακάτεψε το σπίτι φορώντας γάντια της μοτοσικλέτας για να μην υπάρχουν αποτυπώματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...