154
23 Οκτωβρίου: ο Γιάννος Παπαντωνίου οδηγείται στη φυλακή έπειτα από την απολογία του στους ανακριτές Διαφθοράς | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Αίτημα να ανοίξουν οι γαλλικοί λογαριασμοί του Παπαντωνίου

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2018, 20:42
23 Οκτωβρίου: ο Γιάννος Παπαντωνίου οδηγείται στη φυλακή έπειτα από την απολογία του στους ανακριτές Διαφθοράς
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Αίτημα να ανοίξουν οι γαλλικοί λογαριασμοί του Παπαντωνίου

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2018, 20:42

Οι ελληνικές ανακριτικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση Γιάννου Παπαντωνίου ζητούν να ανοίξουν οι εντοπισμένοι γαλλικοί τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην υπουργού, ενώ ανάλογα αιτήματα έχουν υποβάλει και σε άλλες χώρες, στην Ελβετία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και στην Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Καθημερινή.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Παπαντωνίου, που έχει και γαλλική υπηκοότητα, έχει προβάλει ενστάσεις.

Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές έχουν υποβάλει αίτημα εξέτασης του Γάλλου Μισέλ Ζοσεράν, στελέχους της εταιρείας που ενεπλάκη στη σύμβαση των φρεγατών. Ο Ζοσεράν έχει μεν μιλήσει για «μαύρο χρήμα που διακινήθηκε στην Ελλάδα», όμως καταδικάστηκε στη Γαλλία για μια σειρά από αδικήματα.

Το εξοχικό της Σύρου

Οι ανακριτές (Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γεώργιος Ευαγγέλου) στοχεύουν και στην πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της αγοραπωλησίας ενός ακινήτου που διέθετε το ζεύγος Παπαντωνίου στη Σύρο. Για το εν λόγω ακίνητο και οι δυο τους, απολογούμενοι, υποστήριξαν ότι η αγορά του εν λόγω ακινήτου υπήρξε απολύτως νόμιμη, ωστόσο η υπόθεση ερευνάται ακόμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...