196
Πριν και μετά την ανακάλυψη ότι το άγλαμα είναι ύποπτο | Twitter

Αυστραλία: Κάλυψαν άγαλμα αγίου γιατί άφηνε υπονοούμενα για παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2017, 06:50
Πριν και μετά την ανακάλυψη ότι το άγλαμα είναι ύποπτο
|Twitter

Αυστραλία: Κάλυψαν άγαλμα αγίου γιατί άφηνε υπονοούμενα για παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2017, 06:50

Μια εικόνα που δεν θα περιμέναμε να δούμε σε δυτική χώρα εμφάνιζε ένα άγαλμα που στήθηκε σε καθολικό σχολείο στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Το άγαλμα απεικονίζει τον άγιο Μαρτίνο ντε Πόρες και ένα νεαρό παιδί στο πλευρό του στο οποίο δίνει ψωμί.

Θεωρήθηκε όμως ότι αφήνει υπονοούμενα για ανάρμοστες σχέσεις μεταξύ του άνδρα και του παιδιού, ένα διαρκές σκάνδαλο από το οποίο η Καθολική Εκκλησία αδυνατεί να συνέλθει.

Αιτία η κάπως περίεργη θέση στην οποία είναι τοποθετημένο το ψωμί και ο τρόπος με τον οποίο το κρατά ο άνδρας. Ακόμη περισσότερο τροφοδοτεί τις πονηρές σκέψεις η θέση του παιδιού.

Η λύση είναι να αλλάξει κάπως η κατασκευή του αγάλματος.

Μέχρι τότε το άγαλμα, επειδή «είναι δυνητικά παρεξηγήσιμο» θα παραμείνει καλυμμένο με μαύρο ύφασμα. Καλυμμένο εντελώς και καλά δεμένο για να μην φαίνεται τίποτα – και αυτό δεν είναι καλλιτεχνική παρέμβαση.

Ο διευθυντής του σχολείου εξήγησε ότι το άγαλμα είχε φτιαχτεί στο Βιετνάμ και το είχε δει και το είχε εγκρίνει το σχολείο τον περασμένο Μάιο. Ωστόσο μόνο μετά την παραλαβή του αγάλματος διαπίστωσαν ότι είναι παρεξηγήσιμο.

Για το λόγο αυτό το σχολείο προχώρησε στο κάλυμμα, απόφαση που έγινε δεκτή με απορία και κατάπληξη στα κοινωνικά δίκτυα. Θυμίζει εξάλλου σκληρούς ισλαμιστές, όπως σχολίασαν πολλοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News