187
Το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Μόρια (φωτογραφία αρχείου) | INTIME NEWS

Ενταση και πάλι στη Μόρια της Λέσβου: Αυτοπυρπολήθηκε σύρος πρόσφυγας

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 21:42
Το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Μόρια (φωτογραφία αρχείου)
|INTIME NEWS

Ενταση και πάλι στη Μόρια της Λέσβου: Αυτοπυρπολήθηκε σύρος πρόσφυγας

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 21:42

Σκηνικό έντασης επικράτησε και πάλι στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο. Το περιστατικό αυτοπυρπόλησης  26χρονου σύρου πρόσφυγα, την Πέμπτη, πυροδοτεί ουκ ολίγα σενάρια σχετικά με τις αιτίες που μπορεί να προκάλεσαν την πράξη αυτή απελπισίας.

Ανοίγει, παράλληλα, νέος κύκλος συζητήσεων σχετικά με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα φιλοξενίας και το πρόβλημα χωρητικότητας που προκαλείται από την υπερσυγκέντρωση και τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

Τα νησιά εξακολουθούν να ασφυκτιούν από πρόσφυγες, οι οποίοι -όσο δεν μεταφέρονται στην ενδοχώρα- αναγκάζονται να συνωστίζονται σε καλοκαιρινές σκηνές, ακόμη και να κοιμούνται στο χώμα. Ανησυχητική είναι η κατάσταση των ευπαθών ομάδων που έχουν αφεθεί σε μια κατάσταση που εκπέμπει έντονη ανησυχία.

Για τον πολύμηνο αποκλεισμό του στη Λέσβο διαμαρτυρήθηκε ο νεαρός Σύρος που περιλούστηκε με εύφλεκτο υλικό και αργότερα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Εκεί, μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν, διαπιστώθηκαν εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του και έτσι εισήχθη προς νοσηλεία.

Η κατάστασή του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν εμπνέει ανησυχία.

Ανησυχία εμπνέει, όμως, η κατάσταση στη Μόρια όπου δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν και νέες εστίες έντασης ειδικά με την ανοιξιάτικη και θερινή βελτίωση του καιρού που θα συμβάλει στην αύξηση των προσφυγικών αφίξεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...