500
H πριγκίπισσα Μάκο θα αφήσει πίσω της τη ζωή στο παλάτι και θα ξεκινήσει μία νέα στις ΗΠΑ δίπλα στον σύζυγό της | Carl Court/Getty Images

Η πριγκίπισσα Μάκο θυσίασε τίτλο και πλούτη στο βωμό της αγάπης

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2021, 20:03
H πριγκίπισσα Μάκο θα αφήσει πίσω της τη ζωή στο παλάτι και θα ξεκινήσει μία νέα στις ΗΠΑ δίπλα στον σύζυγό της
|Carl Court/Getty Images

Η πριγκίπισσα Μάκο θυσίασε τίτλο και πλούτη στο βωμό της αγάπης

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2021, 20:03

Μια φορά και έναν καιρό –τώρα δα, δηλαδή– στην «εξωτική» Ιαπωνία, η πριγκίπισσα Μάκο, 29 ετών, έτσι όπως καθόταν κάτω από την ανθισμένη κερασιά και ρέμβαζε χαϊδεύοντας με το βλέμμα της το χιονοσκεπές Φουτζιγιάμα ένιωσε την καρδιά της να χτυπά δυνατά. Οχι, δεν είχε παραπιεί τσάι. Είχε αγαπήσει έναν κοινό θνητό, τον συνομήλικό της Κέι Κομούρο.

Οι δύο ευτυχισμένοι νέοι είναι πλέον τόσο ερωτευμένοι, που ανακοίνωσαν ότι θα παντρευτούν κιόλας, τον προσεχή Οκτώβριο. Ολα καλά και φυσιολογικά λοιπόν, και ο βίος τους ας είναι ανθόσπαρτος με λεμονανθούς. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: η κοπέλα δεν είναι δυνατόν να παραμείνει πριγκίπισσα μετά τον γάμο της. Θα χάσει τον τίτλο της και τα συνεπαγόμενα βασιλικά προνόμια. Την περιμένει, βέβαια, η συναρπαστική ζωή της Νέας Υόρκης.

Η Μάκο και ο Κέι είχαν γνωριστεί στο κολέγιο, και τα πράγματα εξελίχθηκαν δυναμικά το 2013: τότε ο «πρίγκιπας» της καρδιάς είχε τολμήσει να ζητήσει το χέρι της πριγκίπισσας της Ιαπωνίας. Είναι, δε, ο Κέι άνθρωπος της υπομονής: τώρα μόλις επέστρεψε από την αμερικανική μεγαλούπολη, ύστερα από τρίχρονη απουσία για νομικές σπουδές.

Οι παπαράτσι των ιαπωνικών Μέσων τον πρόλαβαν στο αεροδρόμιο του Τόκιο και του πήραν μερικά πλάνα, στοχεύοντάς τον προφίλ ώστε να φαίνεται η αλογοουρά του. Γιατί; Επειδή, υποτίθεται, η αλογοουρά είναι εντελώς αταίριαστη με τα ήθη του θρόνου.

Επάνω: Ο Κέι Κομούρο φωτογραφήθηκε από τους παπαράτσι μόλις πάτησε το πόδι του στο Τόκιο. Κάτω: Και ένα κοντινό πλάνο, εστιασμένο στην αλογοουρά (Mandatory credit Kyodo/via REUTERS)

Ομως ο Κέι δεν έβαλε πλώρη για αυτοκράτορας, αλλά για γαμπρός. Αυτοκρατορικός ανιψιός θα γίνει, και μάλλον σκάρτα, σιγά το πράμα. Διότι, όπως είπαμε, η Μάκο θα χάσει τον τίτλο. Και όχι μόνο αυτόν. Η υπερήφανη και αξιοπρεπής κοπέλα, ακριβώς όπως ανετράφη να συμπεριφέρεται, απέρριψε την «αποζημίωση» για την έξοδο από το παλάτι και το λίμπρο ντ’ όρο του.

Η Μάκο μπορούσε να δει τον τραπεζικό της λογαριασμό αυξημένο κατά 152 εκατ. γιεν, ένα ποσό κοντά στο 1,17 εκατ.  ευρώ, το οποίο δίδεται σε όποια κοπέλα του αυτοκρατορικού οίκου τον εγκαταλείπει, ώστε να «συντηρηθεί αξιοπρεπώς στη ζωή». Δεν το έπραξε. Διάλεξε «τον πρίγκιπά της» και μίαν καλύβη στα περίχωρα του Σέντραλ Παρκ. Και έσπασε και ένα ρεκόρ που είχε αραχνιάσει: αυτή είναι η πρώτη φορά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που η εν λόγω «αποζημίωση» δεν θα εισπραχθεί…

Ενα βλέμμα που ξεχειλίζει ευτυχία ανάμεσα στην πριγκίπισσα Μάκο και τον καλό της, Κέι Κομούρο όταν είχαν ανακοινώσει τον αρραβώνα τους, το 2017 EPA/Shizuo Kambayashi

Τα ιαπωνικά Μέσα έγραψαν ότι η σχέση και ο γάμος των παιδιών δίχασε την Ιαπωνία, επειδή προέκυψαν διάφορα προβλήματα, και στα δύο περιβάλλοντα, και σημειώθηκαν πολλές παλινωδίες. Τελικά όμως ο πατέρας της νύφης έδωσε τη συγκατάθεσή του, έτσι όλα πήραν τον δρόμο τους. Επισήμως δεν έχει τίποτε ανακοινωθεί περί του προγραμματισμού της τελετής κ.λπ., προφανώς για λόγους διακριτικότητας. Αλλά είναι βέβαιο ότι ο γάμος θα γίνει και θα ακολουθήσει η μετεγκατάσταση στο Μεγάλο Μήλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...