210
Αεροσκάφος της All-Nipon Airways ζωγραφισμένο με χελώνες στο αεροδρόμιο Ναρίτα | All-Nipon Airways

Ιαπωνία: Η χελώνα που σταμάτησε πέντε αεροσκάφη

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2021, 11:48
Αεροσκάφος της All-Nipon Airways ζωγραφισμένο με χελώνες στο αεροδρόμιο Ναρίτα
|All-Nipon Airways

Ιαπωνία: Η χελώνα που σταμάτησε πέντε αεροσκάφη

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2021, 11:48

Οταν βγαίνουν οι χελώνες βόλτα στην Ιαπωνία, οι άνθρωποι σταματούν τα πάντα για να περάσουν. Ακόμα κι αν πρόκειται για αεροσκάφη που περιμένουν να απογειωθούν στο δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας.

Ετσι και την Παρασκευή, μία χελώνα, που ζύγιζε μόλις δύο κιλά, σταμάτησε την κυκλοφορία στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα, έξω από το Τόκιο, βολτάροντας με το… πάσο της στη μέση του διαδρόμου απογείωσης.

Για καλή της τύχη, την πρόσεξε το αετίσιο μάτι ενός πιλότου, λίγο πριν την πατήσει με το Airbus 380 της ιαπωνικής All-Nippon Airways, ο οποίος φρέναρε το αεροσκάφος και ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.

Το προσωπικό την απομάκρυνε με ένα δίχτυ ασφαλείας και ήλεγξε αν είχε παρέα, προκαλώντας διακοπή των πτήσεων για 15 λεπτά. Πέντε αεροσκάφη, που περίμεναν να απογειωθούν, καθυστέρησαν μέχρι να απομακρυνθεί η μοναχική χελώνα, η οποία είναι άγνωστο πώς βρέθηκε εκεί.

Ισως και να ήθελε να θαυμάσει από κοντά το αεροσκάφος της εταιρείας, το οποίο είναι διακοσμημένο με γαλάζιες χελώνες λόγω των πτήσεών του στη Χαβάη, όπου αυτά τα ερπετά θεωρούνται ιερά πλάσματα.

Η συγκεκριμένη πτήση είχε προορισμό την Οκινάουα, ένα νησί στη νότια Ιαπωνία.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία δήλωσε ότι «στη Χαβάη, οι χελώνες θεωρείται ότι φέρνουν καλή τύχη και ελπίζουμε ότι αυτή που ήρθε να δει την απογείωσή μας, θα μας φέρει ένα λαμπρό μέλλον».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...