345
H λέξη «Τουρκοφάγος» είναι γραμμένο σε greeklish πάνω στην κάννη | Twitter

«Turkofagos» έγραφε στο όπλο του ο μακελάρης στη Νέα Ζηλανδία

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 10:20
H λέξη «Τουρκοφάγος» είναι γραμμένο σε greeklish πάνω στην κάννη
|Twitter

«Turkofagos» έγραφε στο όπλο του ο μακελάρης στη Νέα Ζηλανδία

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 10:20

Σε πρώτο πρόσωπο, σαν ήρωας και παίκτης βιντεοπαιχνιδιού, κατέγραψε με κάμερα που είχε πάνω του ένας από τους δράστες των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία.

Ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ που ζούσε για χρόνια στη Νέα Ζηλανδία, είναι αυτός που όχι μόνο κατέγραψε την επίθεση κατά αθώων ψυχών, αλλά τη μετέδωσε ζωντανά μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ενα βίντεο 17 λεπτών διακινήθηκε πριν «κατέβει» από το Διαδίκτυο και το Facebook, το οποίο μάλιστα προχώρησε και σε διαγραφή εγκωμιαστικών σχολίων υπέρ του δράστη…

Στον λογαριασμό του στο Twitter, που πλέον έχει απενεργοποιηθεί, είχε αναρτήσει φωτογραφίες με τα όπλα που φαίνονται και στο βίντεο της επίθεσης.

Ερωτήματα δημιουργούν οι επιγραφές σε ένα από τα όπλα του δράστη.

Οπως φαίνεται στη φωτογραφία, είχε γράψει μεταξύ άλλων και «Τουρκοφάγος» με λατινικούς χαρακτήρες (greeklish).

Υπάρχουν και άλλες συμβολικές αναφορές όπως το «732 Tours», μια αναφορά στη μάχη του Πουατιέ το 732 όπου οι Φράγκοι ανέκοψαν την εισβολή των Αράβων στην Ευρώπη και το «14 Words», ένα σύνθημα 14 λέξεων στα αγγλικά που χρησιμοποιούν συχνά οι ακροδεξιοί στις ΗΠΑ το οποίο μιλά για «την ασφάλεια του λαού μας και το μέλλον των λευκών παιδιών».

Το όπλο είναι ένα τροποποιημένο ημιαυτόματο πυροβόλο AR-15, το όπλο που χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε φονικές επιθέσεις στις ΗΠΑ. Η κατοχή όπλων είναι σαφώς μικρότερη στη Νέα Ζηλανδία, μία χώρα με μεγάλη ειρηνιστική παράδοση.

Εικόνα από το βίντεο του δράστη ενώ μπαίνει στο τέμενος

Επιπλέον είχε αναρτήσει μακροσκελές μανιφέστο 73 σελίδων, στο οποίο αναφέρεται στην επίθεση την οποία ετοίμαζε  εδώ και δύο χρόνια. Πριν από τρεις μήνες αποφάσισε ότι ο στόχος του θα είναι στο Κράιστσερτς.

Μεταξύ άλλων γράφει ότι «μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα αναγκάσει όλους να εστιάσουν στην επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός μας» και πως «δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο στον κόσμο» αφού «οι εισβολείς είναι παντού στις χώρες μας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές».

Γράφει ακόμη ότι «εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων και άλλων εθνικιστών» και ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον των λευκών παιδιών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...