2425
Ο πρόεδρος της ΝΔ σε αυστηρό τόνο προς τον Πρωθυπουργό | Λιάκος Γιάννης / InTimeNews

Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 19:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/03/2018, 23:33
Ο πρόεδρος της ΝΔ σε αυστηρό τόνο προς τον Πρωθυπουργό
|Λιάκος Γιάννης / InTimeNews

Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2018, 19:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/03/2018, 23:33

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τους Παναγιώτη  Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη για τις ενδεχόμενες ευθύνες τους στο θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης.

Οπως είχε συμβεί και πριν από δύο εβδομάδες με την παραπομπή των 10 πολιτικών προσώπων που αναφέρονταν στη δικογραφία της Novartis, η ψηφοφορία ήταν αυτοτελής, για κάθε πολιτικό πρόσωπο, και διεξήχθη σε τρεις κάλπες. Οι βουλευτές καλούνταν να ψηφίσουν «ναι», «όχι» ή «παρών».

Οπως αναμενόταν, η κυβερνητική πλειοψηφία που ομνύει στην κάθαρση, αρνήθηκε στους τρεις το δικαίωμα να αναδειχθούν πάλλευκοι και αθώοι από μια έρευνα –αυτό δεν ήταν το επιχείρημα για την παραπομπή των άλλων 10; Το μήνυμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν: «όχι προανακριτική για τους δικούς μας».

Για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές . Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 238. Ακυρα ψηφοδέλτια 29. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 151. Παρών ψήφισαν 1.

Για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ψήφισαν 267 συνολικά βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 234. Ακυρα 33 ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 88. Κατά της πρότασης ψήφισαν 145. Παρών ψήφισαν 1.

Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 236. Ακυρα ψηφοδέλτια 31. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 149. Παρών ψήφισαν 1.

Υπέρ της πρότασης δήλωσαν ότι ψήφισαν η ΝΔ και η ΧΑ, η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι, έριξαν στις κάλπες άκυρο ψηφοδέλτιο ενώ το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Η πολύωρη κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης επί της προτάσεως που κατέθεσε η ΝΔ εξελίχθηκε με μετωπική σύγκρουση Πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αναπόφευκτα επεκτάθηκε και στα εθνικά θέματα.

Η συνεδρίαση εξελίχθηκε εξ αρχής μέσα σε κλίμα έντασης με σκληρές προς αντιπάλους φράσεις και χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν.

Τη στήριξή του στους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία και τις οικογένειές τους εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη, κατά τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής για την υπόθεση Novartis για τους υπουργούς Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ξανθό, Πολάκη και Κουρουμπλή.

«Παρακολουθούμε με αγωνία την περιπέτεια δύο στρατιωτικών και θέλω να εκφράσω τη στήριξή μου στους στρατιωτικούς και στις οικογένειές του. Είναι απαράδεκτη η κράτησή τους και επιβαρύνει τις τεταμένες σχέσεις. Δείχνει ότι η περίοδος απαιτεί ψυχραιμία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Δυστυχώςς σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η κυβέρνηση δεν διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι χειρισμοί της είναι ανεύθυνοι και στοχεύουν σε μικροκομματικούς τακτικισμούς. Αυτό δείξατε από τους χειρισμούς σας για τα Σκόπια και για τα Ελληνοτουρκικά», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι ευθύνες σας είναι βαριές, δείξατε αναξιοπιστία απέναντι σε όλους. Επιτρέψατε στον υπουργό Εθνικής Αμυνας να επιδίδεται σε λεονταρισμούς και στη συνέχεια υποτιμήσατε την περίοδο κρίσης. Υποτιμήσατε τη σύλληψη ελλήνων στρατιωτών όπως υποτιμήσατε και τον εμβολισμό του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού. Γιατί ξαφνικά η χώρα εκπέμπει αμηχανία. Μήπως γιατί δεν θελήσατε να χτίσετε αρραγές μέτωπο για τα εξωτερικά θέματα που θα ακολουθούσε μακροπρόθεσμη εξωτερική πολιτική; Στην Οικονομία σάς πληρώνουμε με δύο άχρηστα μνημόνια. Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής η αδυναμία μας θα μας κοστίσει πολύ περισσότερα. Πρέπει να φροντίσετε να επιστρέψουν άμεσα οι δύο έλληνες στρατιωτικοί. Να προχωρήσετε άμεσα σε συγκρότηση Συμβουλίου Ασφαλείας. Δεν είμαστε οι μόνοι που καταθέσαμε την πρόταση το έκανε και ο κ. Θεοδωράκης και όλοι αποδέχονται σήμερα ότι είναι αναγκαία θεσμική τομή για να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του όπως συμβαίνει σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Τουρκία οφείλει να σέβεται εμπράκτως τις φιλειρηνικές σχέσεις με τους γείτονές της. «Είναι γεγονός ότι η Τουρκία αυξάνει την προκλητικότητά της. Στέλνω μήνυμα: οι Ελληνες ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας. Θέλουμε καλές σχέσεις. Είμαστε φιλειρηνικός λαός αλλά αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Δεν διαπραγματευόμαστε σπιθαμή ελληνικής γης», τόνισε.

Στα εσωτερικά ζητήματα

«Κύρια έγνοια μου είναι πως θα κάνουμε καλύτερη την πατρίδα μας. Να δημιουργήσουμε δουλειές και να κάνουμε το κράτος σύμμαχο του πολίτη. Εσείς όμως έχετε άλλες προτεραιότητες. Αντί να μετατρέψετε την χώρα σε φιλόδοξο εργοτάξιο για το αύριο την κάνετε απέραντο δικαστήριο για το χθες. Εγκλωβίζετε τη χώρα σε λάσπη. Κρύβεστε πίσω από την πλειοψηφία και δεν αφήνετε να πέσει φως στο δικό σας σκοτάδι. Ανησυχείτε μήπως το πώς θα αντιδράσουν οι δικοί σας προστατευόμενοι μάρτυρες;» ανέφερε.

«Δεν καταδικάζουμε. Διερεύνηση ζητάμε»

«Τα στελέχη του κόμματός μας ανέδειξαν την αναγκαιότητα εξέτασης. Δεν σπεύδουμε να καταδικάσουμε κανένα. Διερεύνηση ζητάμε. Η πλειοψηφία όμως προανήγγειλε ότι αρνείται την έρευνα όπως αρνηθήκατε στο παρελθόν κάθε εξεταστική ή προκαταρκτική που ζητήσαμε όπως με την πρότασή μας για το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015. Παρά το γεγονός ότι εμείς υπερψηφίσαμε όλες τις επιτροπές που έχει προτείνει η κυβέρνηση. Στηρίξαμε και την προκαταρκτική για Νοβάρτις με την προϋπόθεση να τα ερευνήσει όλα. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει μονότονα ότι η πρότασή μας αποτελεί απόπειρα αντιπερισπασμού και πως εσείς επειδή προέρχεστε από την Αριστερά έχετε ένα δήθεν ηθικό πλεονέκτημα. Είναι αστεία επιχειρήματα.

»Εμείς ζητήσαμε όχι απλά να συσταθεί αλλά να φτάσει έως τέλος η έρευνα πολιτικών προσώπων για τη Νοβάρτις. Σας προειδοποιήσαμε και το επαναλαμβάνω να μην τολμήσετε να κλείσετε άρον άρον την επιτροπή. Η στάση σας τις πρώτες ημέρες είναι πραγματικά αξιοθρήνητη. Επιστρατεύσατε τον κ. Παρασκευόπουλο με δήθεν δικονομικά επιχειρήματα να στήσει τον καμβά για να κλείσει τις εργασίες της η επιτροπή. Επι έναν χρόνο πετάτε λάσπη. Προαναγγείλατε κ. Τσίπρα από αυτό το βήμα τον Φεβρουάριο του 2017 πολιτικούς σεισμούς. Κάποιοι μίλησαν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο και έρχεστε σήμερα και λέτε να μην μπει η επιτροπή στην ουσία της υπόθεσης αλλά να μείνει σε αρμοδιότητες. Πως όμως θα γίνει αυτό αν δεν ερευνηθούν τα αδικήματα; Πως θα ερευνηθούν τα αδικήματα αν δεν έρθουν οι μάρτυρες; Όμως αυτό θέλετε. Να μην έρθουν οι μάρτυρες ούτε με κουκούλες. Δεν θέλετε να εξεταστουν γιατί φοβάστε ότι θα καταρρεύσει η μεθόδευσή σας. Δεν σας ενδιαφέρει η απόδειξη ενοχής. Αρκείστε στην κατασκευή υπόπτων και σε μια κοινωνία θυμωμένη αυτό αρκεί. Αυτό όμως που κάνετε είναι ανήθικο. Δηλητηριάζετε την κοινωνία και επιχειρείτε να επιπλεύσετε στην λάσπη που εσείς δημιουργείτε.

Η πρότασή μας απαντά στη δική σας πολιτική δειλία να εξαιρέσετε τα δικά σας πεπραγμένα. «Η προκαταρκτική θα έπρεπε να είναι μια και για τα δικά μας πεπραγμένα που δεν φοβόμαστε να ερευνηθούν και για τα δικά σας. Τελικά εσείς φοβάστε και αυτό δείχνει πολλά για τις ενοχές που αισθάνεστε. Στην προηγούμενη συζήτηση μιλήσατε για πολιτικές ευθύνες. Για εσάς υπάρχουν ή όχι για τα πεπραγμένα σας από το 2015 έως το 2018;», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει: «αυτά τα τρία χρόνια ποια κυκλώματα ξηλώσατε; Τι πρόστιμα επιβάλλατε στη Novartis; Ποιες άλλες φαρμακοβιομηχανίες ελέγξατε;», χαρακτηρίζοντας την επιλογή της κυβέρνησης να ελέγξει έως το 2015 προκλητική και ενοχική.

«Επί δικών σας ημερών ο τζίρος της Novartis αυξήθηκε και δεν κάνατε τίποτα για να μειώσετε την υπερσυνταγογράφηση. Ο αριθμός των συνταγών επί των δικών σας ημερών αυξήθηκε σημαντικά. Δεν νοικοκυρέψατε την κατάσταση. Αυτό συνέβη παρότι εσείς έχετε στα χέρια σας το πληροφοριακό σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Είναι ένα από τα καλύτερα συστήματα της Ευρώπης που σας το αφήσαμε. Ποιος ωφελείται σήμερα από το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιείτε το εργαλείο κατά της υπερσυνταγογράφησης; Οι φαρμακοβιομηχανίες. Κάποιοι συνεχίζουν το πάρτι στοn χώρο των φαρμάκων με δική σας ευθύνη», είπε.

«Πετύχατε, βέβαια, την επιστροφή αρκετών επίορκων λειτουργών της Υγείας στις θέσεις τους και διορίσατε στα δημόσια νοσοκομεία ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ με μόνο κριτήριο ότι είναι πολιτικοί φίλοι του κ. Πολάκη. Αυτή είναι η κατάντια σας. Oταν καταλάβατε κ. Τσίπρα ότι κατέρρευσε η μεθόδευση ποινικών ευθυνών μιλήσατε για πολιτικές ευθύνες. Όμως αυτές τις πιστώνουν ή τις χρεώνουν με τις εκλογές. Και επειδή ήμουν στην Ρόδο, κ. Τσίπρα, σας λέω ιδού η Ρόδος πάμε σε εκλογές», σημείωσε.

Γεννηματά: Σλόγκαν για αφελείς το ηθικό πλεονέκτημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι το ηθικό πλεονέκτημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένα σλόγκαν για αφελείς.

«Πώς αισθάνεστε κ. Τσίπρα που κάθεστε στην καρέκλα του Πρωθυπουργού ενώ έχετε ζημιώσει τη χώρα με 200 δισ. και μάλιστα με εκτιμήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων και όχι δικούς μας υπολογισμούς;» διερωτήθηκε.

Η κυρία Γεννηματά ανέφερε ότι το κόμμα της δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η πολιτική ζωή του τόπου σε ρωμαϊκή αρένα και πρόσθεσε πως κάποιοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη λάσπη , την συκοφαντία, την συνωμοσιολογία και τις τακτικές που σημείωσαν πολλές φορές στη χώρα.

«Μετά από 8 χρόνια κρίσης αυτή η χώρα αξίζει καλύτερα, οι πολίτες πρέπει να μάθουν πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε ποτέ τα λάθη του παρελθόντος, τι φοβάστε και δεν ψηφίζετε την πρότασή μας για την εξεταστική επιτροπή ως προς το σύνολο της πορείας της ελληνικής οικονομίας. Γιατί φοβάστε να εξετάσουμε τι έγινε στον τόπο από το 2001 μέχρι σήμερα; Γιατί είστε αλλεργικοί στην αλήθεια ,γιατί δεν θέλετε να εξεταστούν όλα τα δεδομένα τι φοβάστε;».

Η κυρία Γεννηματά με αφορμή τη συζήτηση που υπάρχει στο παρασκήνιο όσον αφορά τα οικονομικά των κομμάτων κάλεσε όλα τα κόμματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ.

«Επειδή ακούγονται πολλά για τα οικονομικά των κομμάτων εμείς προτείνουμε όλα τα κόμματα να προχωρήσουν σε ελέγχους και τα πορίσματα να δοθούν στην δικαιοσύνη όπως ακριβώς πράξαμε κι εμείς. Να ξέρετε ότι θα βρίσκετε την πρόταση μας συνεχώς μπροστά σας. Ιδού η Ρόδος λοιπόν, εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν».

Η επικεφαλής του κινήματος αλλαγής αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα αλλά και στην αδυναμία του πρωθυπουργού να διαχειριστεί την κατάσταση που δημιουργείται.

«Κύριε Τσίπρα ό,τι και να κάνετε δεν θα καταφέρετε να αποφύγετε τις τεράστιες ευθύνες σας, τα αποτελέσματα της πολιτικής σας είναι ορατά σε όλους τους τομείς» σημείωσε και απαρίθμησε:

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα ζητήματα και θα περίμενε κανείς να έπαιρνε ειλικρινείς πρωτοβουλίες συναίνεσης και συνεννόησης. Φαίνεται όμως πως κανείς δε νοιάζεται ούτε για το εθνικό συμφέρον, ούτε ακολουθεί την κοινή λογική. Ο κ. Τσίπρας αναζητεί τη σωτηρία μέσα από την πόλωση και τον διχασμό. Είστε μια κυβέρνηση που δεν κυβερνά, αλλά αντιπολιτεύεται συστηματικά και κατ’ επάγγελμα» τόνισε η Φώφη Γεννηματά, η οποία επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για το γεγονός ότι δεν ανέφερε τους τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πρώτοι ανακίνησαν το θέμα για τη μη έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων.

Για το θέμα της προανακριτικής επιτροπής, ως προς την υπόθεση Novartis, η ίδια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βιάζεται να την κλείσει άρον άρον γιατί δεν τους βγαίνει ο σχεδιασμός.

Η κυρία Γεννηματά ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας ότι όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση από την εξουσία τόσο το καλύτερο θα είναι αυτό για τη χώρα.

Τσίπρας: Φθηνή επικοινωνιακή πολιτική αντιπερισπασμού η πρόταση της ΝΔ

«Προβληματίστηκα αν αξίζει να σπαταλήσω τον πολύτιμο χρόνο μου για μια καταφανώς απόπειρα αντιπερισπασμού που επιχειρεί η ΝΔ κατά 3 υπουργών της δικής μας κυβέρνησης που το θυμήθηκαν μετά τη δική μας πρόταση. Έχει νόημα να χάνουμε τον χρόνο μας για να παρακολουθούμε την άσκηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε φθηνή επικοινωνιακή πολιτική αντιπερισπασμού; Ήρθα να ακούσω τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ακούγοντάς τον θέλησα να κάνω παρατηρήσεις. Ξέπνοη ομιλία. Μας κοιμίσατε επί 35 λεπτά».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ σημείωσε επίσης: «Θυμίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν εντάσεις με τους γείτονές μας. Πριν από 20 χρόνια βρεθήκαμε κοντά και σε σύρραξη. Σας θυμίζω το γεγονός και τη σύγκριση της δυνατότητας που είχα εγώ την επόμενη ημέρα να επικοινωνήσω με τον τούρκο πρωθυπουργό σε αντιδιαστολή τι έγινε τότε που περίμεναν τις ΗΠΑ να μεσολαβήσουν για να τις ευχαριστήσει κατόπιν μια τραγικής εξέλιξης. Αμέσως μετά στην Σύνοδο της ΕΕ εκείνο που βγήκε ως απόφαση της ΕΕ ήταν συμπεράσματα και παρέπεμπε τις δύο χώρες να λύσουν τις διαφορές τους στην Χάγη. Συγκρίνετε τώρα την οξύτατη αναφορά και απόλυτη καταδίκη της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας που βγήκε σήμερα».

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης (Λιάκος Γιάννης / InTimeNews)
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης (Λιάκος Γιάννης / InTimeNews)

«Στα εθνικά ζητήματα δεν χωρά ανευθυνότητα. Πριν λίγες ημέρες ο κ. Κυρανάκης είπε ότι η παραβατικότητας της Τουρκίας οφείλετε στην παραβατικότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Το υιοθετείτε ; Περιμένω την απάντησή σας. Να είστε σοβαρότεροι και πιο υπεύθυνοι όταν μιλάτε για θέματα εθνικά. Κλείνω λέγοντας για αυτά τα θέματα ότι την ίδια ανεύθυνη στάση κρατήσατε και όταν είχα τηλεφωνική επικοινωνία με Τούρκο πρωθυπουργό όπου σπεύσατε να ανακοινώσετε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τάχα δεν επιχειρηματολόγησε για την ελληνικότητα των Ιμίων. Λίγες ημέρες αργότερα συναντήσατε τον Τούρκο πρωθυπουργό καθίσατε σε τραπεζάκι με μόνο την τουρκική σημαία την ελληνική την είχε πάρει ο αέρας αλλά και εσείς δεν κάνατε το λιοντάρι. Εγώ δεν λέω άλλα μπροστά και άλλα πίσω. Ότι είχα να πω για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων τα είπα μπροστά στον Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου. Κλείνω λέγοντάς σας ότι χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή να σταθμίζουμε τα βήματά μας. Είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, η ΑΟΖ της Κύπρου».

Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεινε το μάτι σε αυτούς που μετείχαν στο πάρτι

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιστάθηκε ποτέ στα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, δεν υποστήριξε ποτέ τη μείωση της σπατάλης και τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης. Έκλεινε το μάτι σε αυτούς που μετείχαν στο πάρτι λέγοντας: κανένας έλεγχος, καμία περικοπή πουθενά. Δηλαδή, ζήτω η σπατάλη»  ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Ο κ. Τσίπρας, στην πρώτη γραμμή, δήλωνε τον Νοέμβριο του 2013, ότι τα γενόσημα είναι φάρμακα αμφίβολης ποιότητας. Δεν είστε, λοιπόν, αθώοι του αίματος. Σας βόλευε το καθεστώς, γιατί όλοι κέρδιζαν, κάποιοι χρήματα, κάποιοι ψήφους και κάποιοι ίσως και τα δύο» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε:

«Κάθε χρόνο πληρώνουμε για εισαγωγές φαρμάκων περισσότερα από 2 δις όταν για εισαγωγές αυτοκινήτων πληρώνουμε λιγότερα από 1 δις. Αυτοκινητοβιομηχανίες όμως δεν έχουμε ενώ έχουμε 28 ελληνικές εταιρίες που παράγουν φάρμακα, που επενδύουν στην Ελλάδα».

«Τα διχαστικά “αυτοί οι προδότες”, “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουνε” που έλεγαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – και ο σημερινός πρωθυπουργός – το 2014 και 2015 βρίσκει μιμητές σήμερα ανάμεσα στους αντιπάλους της κυβέρνησης. Αυτό οδηγεί σε ένα νέο φαύλο κύκλο μίσους. Ο διχαστικός – συγκρουσιακός πολιτικός λόγος απειλεί τη χώρα και την οικονομία, και το λέω εγώ που για 3 χρόνια εισέπραξα όλη τη βρωμιά των fake news των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και τότε όμως, όπως και τώρα, λέω “δεν θα μοιάσω στο τέρας που πολεμάω”», υπογράμμισε.

«Πάμε λοιπόν να τα διερευνήσουμε όλα. Γιατί όσοι άσκησαν ή ασκούν εξουσία δεν είναι υπεράνω ελέγχου. Εσείς, όμως, κρύβεστε πίσω από την παραγραφή και πάτε να κλείσετε την υπόθεση άρον-άρον. Ούτε μάρτυρες, ούτε καταθέσεις, ούτε αποδεικτικά στοιχεία. Μόνο σκιές. Εμείς επιμένουμε. Πλήρης έρευνα για όλους και για όλα. Γιατί σε λίγο – αν συνεχίσουμε το χορό των παραγραφών – ο κόσμος θα ακούει “προανακριτική” και θα ξεσπάει σε γέλια» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...