851
O Γιώργος Καμίνης στην παθιασμένη ομιλία του στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/

Καμίνης: «Θέλετε μήπως να φύγω; Σεβαστείτε τους 30.000 που με ψήφισαν»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2018, 22:54
O Γιώργος Καμίνης στην παθιασμένη ομιλία του στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/

Καμίνης: «Θέλετε μήπως να φύγω; Σεβαστείτε τους 30.000 που με ψήφισαν»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2018, 22:54

Λίγο το προχωρημένο της ώρας, λίγο το γεγονός ότι αμέσως πριν είχε μιλήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης που είχε τους νεολαίους και τον κομματικό μηχανισμό στις εξέδρες του ΣΕΦ, έκαναν το ακροατήριο του Γιώργου Καμίνη αδιάφορο και θορυβώδες στον βαθμό που να τον εξοργίσει.

«Μήπως σας κούρασα; Μήπως θέλετε να φύγω; Σεβαστείτε τουλάχιστον τους 30.000 που με ψήφισαν» φώναξε από το βήμα του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής ο δήμαρχος Αθηναίων, για να τους επαναφέρει στην τάξη. Οντως το ακροατήριο τον χειροκρότησε και αντιλήφθηκε το φάουλ. Ηταν πια 10.30 μ.μ. και ήδη πολλοί είχαν κουραστεί, ενώ ανέμεναν και άλλες ομιλίες.

Σε κάθε περίπτωση η ομιλία του κ. Καμίνη ήταν βαρυσήμαντη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι «για λόγους εθνικούς και προστασίας του πολιτεύματος επιβάλλεται η αποχώρησή τους από τη διακυβέρνηση της χώρας». Μιλώντας για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής είπε πως χρειάζεται ενιαία φωνή και ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα —ένα μήνυμα προς τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη. «Το “βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας” θα το βρούμε στην κάλπη» προειδοποίησε με νόημα ο κ. Καμίνης.

Σε γενικότερο πολιτικό πλαίσιο ο δήμαρχος Αθηναίων έστρεψε τα βέλη του κατά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Το χειρότερο για μένα», είπε, «είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν κάνουν τίποτε για να απαλλαγούμε από τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος. Το κομματικό κράτος θα είναι πάντα κράτος διεφθαρμένο. Και αυτή η κυβέρνηση στήνει κομματικό κράτος. Η συγκέντρωση εξουσίας παράγει ανομία με την κυβέρνηση να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Φθείρει τους θεσμούς γιατί της είναι εμπόδιο η διάκριση των εξουσιών. Η έλλειψη λογοδοσίας, οι κλειστές δομές οδηγούν σε κατάχρηση εξουσίας. Οι πράξεις τους δείχνουν ότι αποτελούν ατόφιο τμήμα του σάπιου μέρους της μεταπολίτευσης».

Τόνισε ακόμη πως «με τα βοσκοτόπια του ενός, τα κουμπούρια του άλλου, τις στολές παραλλαγής του τρίτου, τις στημένες κατηγορίες, τους διαβλητούς διαγωνισμούς που ακυρώνονται στο ΣτΕ, μολύνεται η δημοκρατία μας».

«Με την πολυτική της κυβέρνησης χαίρονται οι ισχυροί»

Επίσης υποστήριξε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης χαίρονται οι ισχυροί ενώ οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να συντρίψουμε το παραμύθι της δήθεν κοινωνικής πολιτικής του κ. Τσίπρα. Γιατί με την αναστάτωση, το διχασμό, την σύγχυση που παράγει κάθε φορά η κυβέρνηση, μόνο οι ισχυροί χαίρονται, που μέσα στην κρίση γίνονται ισχυρότεροι, όπως και οι φτωχοί γίνονται φτωχότερο».

«Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του», συμπλήρωσε ο κ. Καμίνης, «παράγει ανισότητες και κοινωνική αδικία. Σκίζει μνημόνια και μετά υποχρεώνεται να κόψει συντάξεις. Διευρύνει τις ανισότητες, από το 2015 και μετά. Και τώρα με τα φάρμακα δεν ξεσκεπάζει σκάνδαλα, δεν κοιτά την ουσία, πώς δηλαδή θα κατοχυρωθούν τα γενόσημα, πώς θα πέσει η τιμή στο φάρμακο. Συσκοτίζει την πραγματική φύση των κυκλωμάτων, προστατεύει τους ισχυρούς του φαρμάκου, γιατί στρέφει την προσοχή στις εντυπώσεις, στα ονόματα των πολιτικών του αντιπάλων, αυτά που αναρτά σε λίστες προγραφών. Είναι απολύτως φανερό ότι από αυτή την παρωδία της προανακριτικής δεν κερδίζει ούτε ο ασθενής, ούτε ο αδύναμος, ούτε ο φτωχός».

278149Παράλληλα έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή υποστηρίζοντας ότι «η δημοσιονομική κραιπάλη της διακυβέρνησης Καραμανλή ακόμη συγκαλύπτεται από τη σκοπιμότητα να στιγματιστεί το κυρίαρχο κόμμα της Μεταπολίτευσης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ».

Το Κίνημα Αλλαγής χρειάζεται ενιαία φωνή

Μιλώντας για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Καμίνης είπε ότι χρειάζεται «ενιαία φωνή, ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα, όχι με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω» και πρόσθεσε λέγοντας: «Δεν με ενοχλούν οι διαφωνίες, με ενδιαφέρουν όμως πολύ οι διαδικασίες επίλυσής τους, οι θεσμοί δηλαδή και η κουλτούρα διαλόγου που αναπτύσσεται. Όλα αυτά πάντως υπό την προϋπόθεση ότι καταλήγουμε να μιλάμε με μια φωνή. Το είπα επανειλημμένα και θα το επαναλαμβάνω ακούραστα: ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα, ώστε να έχουμε ενιαία φωνή παντού. Υπάρχουν απλοί άνθρωποι που μας υποστηρίζουν μεν, αλλά δεν συμμετέχουν στον κομματικό μικρόκοσμό μας. Με το ένστικτο πάντως που συχνά τους διακρίνει, αρνούνται να κατανοήσουν ότι επιμένουμε να κρατάμε χωριστά κομματικά μαγαζάκια. Αν λοιπόν επικρατήσει τελικά η εντύπωση ότι στη συλλογική προσπάθεια κάποιοι είναι με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω, το εγχείρημα θα αποτύχει καθώς ο λαός δεν θα μπει σε λεπτομέρειες και θα καταδικάσει το σύνολο της αναγεννητικής προσπάθειας που έχουμε αναλάβει…»

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Το λέω απλά και ξεκάθαρα αν πηγαίνουμε λίγο μαζί και λίγο χώρια το γνωστό βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας και μετά τα ξαναλέμε θα το ακούσουμε στην κάλπη».

Τρεις προϋποθέσεις για να προχωρήσει το Κίνημα Αλλαγής

Τέλος ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στις τρεις προϋποθέσεις για να προχωρήσει το Κίνημα Αλλαγής: «Να ξεκαθαρίσουμε το παρελθόν. Στη μεταπολίτευση είτε με τα φάρμακα, είτε με τη SIEMENS διακινήθηκε πολιτικό χρήμα που τροφοδότησε κομματικούς κι εκλογικούς μηχανισμούς. Μολονότι το φαινόμενο είναι υπαρκτό και απαράδεκτο, κάθαρση δεν έχει ακόμη επέλθει Είτε αυτό αφορά σε πρόσωπα που έχουν ατόφια την πολιτική ευθύνη από τις θέσεις που κατείχαν, είτε αφορά σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, αυτό το αθέμιτο χρηματικό «κόστος» της δημοκρατίας οφείλουμε να το εξαφανίσουμε».

Επίσης, είπε, «να ξεφύγουμε από τα κλισέ της προηγούμενης εποχής: Να γίνουμε ριζοσπαστικά κριτικοί όχι απέναντι στην Ευρωπαϊκή ιδέα και τη δημοκρατία, αλλά απέναντι στην παρακμάζουσα κυρίαρχη συντηρητική εκδοχή της που έχει καταλάβει και μεγάλο τμήμα της σοσιαλδημοκρατίας».

«Και τέλος να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας. Να σεβαστούμε και να κάνουμε πολιτική μας τις αξίες και τις αγωνίες των ανθρώπων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...