730
|

Το Χρυσαυγές ή το Χρυσόφως της Χρυσοπηγής;

Avatar protagon.import 3 Μαΐου 2013, 00:08

Το Χρυσαυγές ή το Χρυσόφως της Χρυσοπηγής;

Avatar protagon.import 3 Μαΐου 2013, 00:08

Χρονιάρες, άγιες μέρες, αλλά ο υψιπετής, επηρμένος και αόριστος λόγος κάποιων ιεραρχών δεν σ’ αφήνει ν’ αγιάσεις. Προ ημερών, το θέμα έθιξε ο Κώστας Γιαννακίδης, γράφοντας «Λόγια αγάπης από τον Άγιο Πειραιώς» 

«Η Χρυσή Αυγή εμφορείται από τις ιδεοληψίες σατανιστών αποκρυφιστών», είπε πάλι τη Μεγάλη Δευτέρα ο Πειραιώς Σεραφείμ. Μάλιστα, σεβασμιότατε! Να το ψάξουμε λίγο;

Ακόμα και οι μη θρησκευόμενοι θεωρούν ότι ο Χριστός δεν ήταν σκοταδιστής, ο λόγος αγάπης που απέπνεε ήταν διαφανής, όσο και καταλλακτικός. Εδώ, τα καϊνάρια που τον «υπηρετούν» δεν έχουν επαφή ούτε με τη διαφάνεια, ούτε και την καταλλαγή του λόγου του. Σατανολογούν, παγανολογούν και δεν βλέπουν τα μεγάλα εγκλήματα.

Ίσως να φταίει η παράδοση που άφησε ο μακαριστός. Όταν η Εκκλησία θέλει και μπορεί να ασχολείται με τα του Καίσαρος, ανεβαίνει η λαϊκή της δύναμη, αλλά επί της ουσίας, τον μπούσουλα τον χάνει ολοσχερώς. Νταραβερίζεται με τα επίγεια, όπου καιροφυλακτεί ο μαμμωνάς και εξοικειώνεται μαζί του, ώσπου σταδιακά κινδυνεύει να πάρει και τη μορφή του.

Δεν είναι μόνο το χρήμα και η χλίδα ο μαμμωνάς. Πρωτογενώς είναι η εξουσιολαγνεία. Η φιλοδοξία να γίνει εθνάρχης, έκανε τον Χριστόδουλο να χάσει το παίγνιο. Κάθε φορά που δάκρυζε και έκανε γκλιν-γκλον με το πηρουνάκι του στα κρασοπότηρα, αναπολώντας πότε θα πάρουμε πίσω τη Βασιλεύουσα από τους Τούρκους, ένιωθε κάτι σαν Μακάριος ένα πράμα. Και μόνο δευτερογενώς λερώθηκε ο μακαριστός, από το γεγονός ότι συχνά κατρακυλούσε στην «αμαρτία», όταν υπέκυπτε στην τρέλα που είχε για το «νηστίσιμο» σπετσοφάι. Ή γιατί βρέθηκαν στο παλάτι του δεκάδες χρυσοποίκιλτα πασούμια και λοιπά λιλιά και άλλες σουσουραδιές και κοκεταρίες. Κάτι που ομολογουμένως, άλλωστε, δεν ήταν στα γούστα των εν Χρυσοπηγή ακροδεξιών αδελφών του.

Το πάθος όλων των θρησκευτικών ταγών -που μισούν τον «καισαροπαπισμόν» γιατί κοσμικοκρατείται, ενώ η ορθοδοξία ασχολείται μόνο με τα επουράνια αγαθά- είναι μόνο για τους ιθαγενείς. Εκτός από ελάχιστους Αναστάσιους και κάποιους αφανείς ορθόδοξους ιερωμένους, που είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος τους, οι υπόλοιποι είναι κοσμικότεροι των καισαροπαπιστών. Και αυτή η κοσμικότητα, μαζί με τη λατρεία στα επίγεια αγαθά, τους στερεί τη δέουσα ευφυΐα. Χάνουν το χριστιανικό λογισμικό τους.

Είναι τόσο μακριά νυχτωμένοι οι καθ’ ημάς ορθόδοξοι ιεράρχες, που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον. Οι Γραμματείς και Φαρισαίοι της σύγχρονης εποχής, με πόση σχολαστικότητα ψάχνουν να αποδείξουν τις ανοησίες περί παγανισμού για τη Χρυσή Αυγή… Και όμως, τόσον καιρό που οι ναζί βιαιοπραγούν κατά των αναξιοπαθούντων αδυνάτων και τους δολοφονούν, ο Πειραιώς κατέπινε την καμηλάρα. Και όπως τόσοι άλλοι, κάνει πως δεν βλέπει ότι οι Χρυσαυγίτες πέρα από παγανιστές, βασικά και ανθέλληνες είναι, αλλά και κατ’ εξοχήν αντίχριστοι.

Πόσο μυαλό θέλει πια, για να γίνει σαφές ότι όλη η ουσία της χριστιανικής διδασκαλίας βρίσκεται στην «επί του όρους ομιλία», που συμπυκνώνεται στο «αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν»; Και πόσο επίσης διεισδυτική ανάλυση χρειάζεται να κάνει ένας Φαρισαίος, ώστε να του γίνει ξεκάθαρο ότι οι ναζί που κόβουν τα λαιμουδάκια όλων των σκούρων, που σφάζουν σαν κουνέλι τον κάθε Άλλον, είναι αντίχριστοι εγκληματίες;

Η βλακώδης υποψία περί παγανιστικού αποκρυφισμού είναι πταίσμα, είναι διύλιση του μικρού κώνωπος. Η αναίσχυντη και αμετανόητη αφαίρεση της ζωής του πλησίον μας, μόνο και μόνο επειδή έχει άλλο χρώμα στο δέρμα του, τι είναι; Γιατί ουδέποτε μνημονεύεται ως το απεχθέστερο ανθρώπινο έγκλημα; Αυτό είναι η κάμηλος, που καταπίνουν οι υποκριτές Φαρισαίοι.

Ουαί, υμίν τοις Αμβροσίοις και πάσιν άλλοις ομοιδεάταις, που βγαίνετε και κανακεύετε, ως επηρμένοι πολιτευτάκηδες, τους Χρυσαυγούς και λοιπούς νοσταλγούς της Χούντας! Ουαί υμίν, εξίσου, όμως και σεις υπόλοιποι, υποκριταί Γραμματείς και Φαρισαίοι, που σας μάραναν τα αποκρυφιστικά! Και δεν πήρατε χαμπάρι τα αποκρουστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!

Και καλά, δεν είστε υποχρεωμένοι να βλέπετε την ντροπή και τον διεθνή διασυρμό του ελληνικού λαού, που οφείλονται στο άγος της άνθησης των ναζί στη χώρα της δημοκρατίας. Γιατί αυτά είναι τα του Καίσαρος. Είστε όμως υποχρεωμένοι να βλέπετε τα του Θεού, να βλέπετε και να επιτιμάτε αυτούς που καταπατούν το ναό του Σολομώντος…

Από τι είπαμε, λοιπόν, πως εμφορείται η Χρυσή Αυγή, κύριε Σεραφείμ;

Υ.Γ.: Θα ήταν παράλειψη να μη γίνει μνεία στον Σιατίστης Παύλο, που μόνος αυτός, παλικαρίσια, ξεκίνησε έγκαιρα την αντιρατσιστική και αντιναζιστική φιλολογία, εμφανώς όχι πολιτικολογώντας, αλλά ξεκαθαρίζοντας το στοιχειώδες ιδεολογικό στίγμα της Εκκλησίας, απέναντι στους στυγνούς δολοφόνους αδύναμων (λαθρο- και όχι μόνο) μεταναστών. Μετά από αυτόν, δειλά-δειλά, έπιασαν το υπονοούμενο και κάποιοι άλλοι, έστω και με καθυστέρηση. Και έτσι σώθηκε κάπως η αξιοπρέπεια της Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News