200
Χιλιάδες διαδηλωτές για το κλίμα στην Ουάσιγκτον | REUTERS

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Τραμπ για το κλίμα

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2017, 11:07
Χιλιάδες διαδηλωτές για το κλίμα στην Ουάσιγκτον
|REUTERS

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Τραμπ για το κλίμα

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2017, 11:07

Δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί πραγματοποίησαν πορεία από το Καπιτώλιο έως τον Λευκό Οίκο με στόχο να υπογραμμίσουν τη σημασία της καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη και να καταγγείλουν τις προσπάθειες Τραμπ να ακυρώσει τη συμφωνία του Παρισιού.

O Λεονάρντο ντι Κάπριο συμμετείχε στη διαδήλωση
O Λεονάρντο ντι Κάπριο συμμετείχε στη διαδήλωση

Η πορεία για το κλίμα διεξήχθη εν μέσω ενός τεταμένου πολιτικού κλίματος, καθώς συνέπεσε με την εκατοστή ημέρα της προεδρίας του αμφισβητία της αλλαγής του κλίματος δισεκατομμυριούχου, ο οποίος αποτέλεσε στόχο πολλών συνθημάτων και επικρίθηκε έντονα από τους συγκεντρωμένους κάθε ηλικίας διαδηλωτές. Ο διάσημος ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο ο οποίος συμμετείχε και ήταν στη μέση μιας ομάδας ιθαγενών Αμερικανών κρατούσε ένα πανό το οποίο έγραφε «η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική».

«Οι ΗΠΑ πληρώνουν δισεκατομμύρια δολάρια (για τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα) ενώ η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία δεν συνεισέφεραν και δεν θα συνεισφέρουν τίποτα», υποστήριξε ο Τραμπ, προσθέτοντας πως η συμφωνία αυτή είναι «ετεροβαρής» και του θυμίζει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. «Θα πάρω μια μεγάλη απόφαση για τη συμφωνία του Παρισιού μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...