338
Το μέγεθός του είναι όσο μία κονσέρβα φασόλια! | Facebook

Ο «τοσοδούλης Τιμ» κλέβει καρδιές στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 19:00
Το μέγεθός του είναι όσο μία κονσέρβα φασόλια!
|Facebook

Ο «τοσοδούλης Τιμ» κλέβει καρδιές στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 19:00

Λέγεται Τιμ. Είναι μικρούλης, πολύ μικρούλης ή καλύτερα τοσοδούλης. Δικαιωματικά λοιπόν του «απονέμεται ο τίτλος» του μικροσκοπικότερου κουταβιού της Γηραιάς Αλβιώνας. Το ύψος του ίσο με αυτό μίας κονσέρβας φασολιών. Γιορκσάιρ Τεριέ η ράτσα του. Γεννήθηκε στη Βρετανία. Μόλις 70 γραμμάρια ζύγιζε το γλυκό αυτό σκυλάκι όταν άνοιξε τα μάτια του. Η μοίρα του φέρθηκε σκληρά. Ελέω βάρους δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Η σαρανταδυάχρονη Αντρέα Μακγκουάν προσπάθησε, ευτυχώς με επιτυχία, να τον συνεφέρει, τρίβοντάς τον με μία πετσέτα.

Για μέρες πολλές σχεδόν κάθε δύο ώρες τον τάιζε η Αντρέα επιδεικνύοντας προσήλωση ευλαβική μέχρις ότου τα προβλήματα που θα μπορούσαν να είχαν αποβεί μοιραία, θα ανήκαν πια στο παρελθόν. Πιθανόν να πάσχει από νανισμό. Ιατρική γνωμάτευση όμως, λόγω ηλικίας, δεν καθίσταται ακόμα δυνατή.

tim1
Ο μικρός Τιμ χωράει μέσα σε μία ανθρώπινη χούφτα. Το ύψος του είναι ίσο με ένα κουτάκι αναψυκτικού

Η αναγνωρισιμότητα του Τιμ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το fan club μεγάλων ροκ σταρ. Η «ανθρώπινη μαμά του» – ιδιοκτήτρια ενός τοπικού fish and chips ταχυφαγείου στο Μπόλτον – λέει χαρακτηριστικά στον Telegraph πως «οι πελάτες τον λατρεύουν, όλοι θέλουν να τον δουν και να τον πάρουν μαζί τους».

Η Αντρέα θυμούμενη τις πρώτες κρίσιμες για τη ζωή του Τιμ ημέρες τονίζει τη συναισθηματική φόρτιση αλλά και την ψυχική κούραση της πρώτης περιόδου, καθότι ακόμη και η παραμικρή παράλειψη γεύματος θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε αφυδάτωση. «Έπρεπε» λέει  «να του τρίψω την κοιλίτσα για να μπορέσει να ενεργηθεί. Είχαμε την αίσθηση πως ο Τιμ δε θα τα καταφέρει. Είμαστε έκπληκτοι που είναι ακόμη μαζί μας. Ευτυχώς τα πάει καλά, κάθε μέρα παίρνει μερικά γραμμάρια. Είναι πραγματικά ένας μικρός μαχητής, πολύ περισσότερο γενναίος σε σύγκριση με άλλα σκυλιά. Όταν τον βγάζουμε βόλτα, παρέα με τα αδελφάκια του, περιπλανιέται αμέριμνος, του αρέσει μάλιστα να σκαρφαλώνει πάνω σε διάφορα αντικείμενα και να πηδά από αυτά. Δεν πρέπει να ξεχάσω όμως να αναφέρω πως λατρεύει να μπαίνει μέσα σε παπούτσια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...