229
Πώς είναι άραγε να φωτογραφίζεται κανείς από δορυφόρο; | Spelfie

Ποιες σέλφι; Ηρθαν οι διαστημικές… σπέλφι!

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2019, 14:00
Πώς είναι άραγε να φωτογραφίζεται κανείς από δορυφόρο;
|Spelfie

Ποιες σέλφι; Ηρθαν οι διαστημικές… σπέλφι!

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2019, 14:00

Τι και αν οι Αρχές ανά τον κόσμο προσπαθούν να μετριάσουν την αλόγιστη λήψη σέλφι με ποιο πρόσφατο παράδειγμα την απαγόρευση λήψης φωτογραφιών στη συνοικία που συχνάζουν οι γκέισες στο Κιότο της Ιαπωνίας;

Μια εταιρεία αποφάσισε να πάει την όλη συζήτηση ένα βήμα παραπέρα ή για την ακρίβεια 36.000 πόδια ψηλότερα! Μέσω της εφαρμογής της, Spelfi (διαστημική σέλφι), η ομώνυμη εταιρεία δίνει τη δυνατότητα σε όσους την αποκτήσουν να τραβήξουν σέλφι χρησιμοποιώντας τον διαστημικό δορυφόρο της Airbus. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για να στεφθεί η προσπάθεια αυτή με επιτυχία είναι το να βρίσκεται ο δορυφόρος στην κατάλληλη τροχιά και ο φωτογράφος στο κατάλληλο σημείο. Δύσκολο, όχι όμως απίθανο.

Σύμφωνα με τον Guardian, η φωτογραφία φτάνει στο κινητό εκείνου που την τράβηξε μερικές ώρες αργότερα. Η εταιρεία στοχεύει όμως στο άμεσο μέλλον να μειώσει τον χρόνο αναμονής σε μερικά λεπτά.

Η εφαρμογή δοκιμάστηκε φέτος στο Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι στη Βρετανία ενώ έγινε αναφορά σε αυτήν σε ντοκιμαντέρ του BBC.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ξεκαθάρισε ότι η εφαρμογή βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο: «αυτή τη στιγμή έχουμε περάσει στη δεύτερη φάση δοκιμών. Ευελπιστούμε ότι σε λίγους μήνες, θα μπορούμε μέσω της εφαρμογής να ενημερώνουμε τους πελάτες μας για το εάν πρόκειται να περάσει από πάνω τους ο δορυφόρος έτσι ώστε να τραβήξουν μια σπέλφι».

Το μόνο αρνητικό είναι ότι η εφαρμογή δεν λειτουργεί σε περίπτωση έντονης συννεφιάς. Ειδάλλως οι σπέλφι θα έπεφταν βροχή…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News