212
Οι δικαστές επέβαλλαν στην καταγγέλλουσα, την 24χρονη Γεωργία Μπίκα, τα δικαστικά έξοδα, υιοθετώντας και ως προς το σκέλος αυτό την πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού. | ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / IntimeNews

Υπόθεση Γεωργίας Μπίκα: Απαλλάσσεται με βούλευμα ο 27χρονος που είχε καταγγελθεί για βιασμό

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 15:27
Οι δικαστές επέβαλλαν στην καταγγέλλουσα, την 24χρονη Γεωργία Μπίκα, τα δικαστικά έξοδα, υιοθετώντας και ως προς το σκέλος αυτό την πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού.
|ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / IntimeNews

Υπόθεση Γεωργίας Μπίκα: Απαλλάσσεται με βούλευμα ο 27χρονος που είχε καταγγελθεί για βιασμό

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 15:27

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα για τον 27χρονο που καταγγέλθηκε από την Γεωργία Μπίκα για βιασμό τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την 60 σελίδων εισήγηση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κυριακής Κλιάμπα, η οποία, βασίζοντας το σκεπτικό της απαλλακτικής της πρότασης στο σύνολο των αποδεικτικών μέσων της δικογραφίας –και μεταξύ αυτών σε καταθέσεις μαρτύρων– αλλά και στα επιστημονικά αποτελέσματα των εξετάσεων από τα εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

Η 24χρονη «έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον», ανέφερε η εισαγγελική πρόταση.

Οι δικαστές του Συμβουλίου, εκτός από την απαλλαγή του 27χρονου, επιβάλλουν στην καταγγέλλουσα τα δικαστικά έξοδα, υιοθετώντας και ως προς το σκέλος αυτό την πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος αντιμετώπιζε το αδίκημα των «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας». Μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, όπου αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News