268
Ο Μπέρνι Σάντερς σε εκδήλωση για την Ημέρα της Γης τον περασμένο Απρίλιο. Είναι ο πιο προοδευτικός γερουσιαστής των ΗΠΑ | REUTERS/Kevin Lamarque

Ο Μπέρνι Σάντερς θέλει να μείνει στη Γερουσία τουλάχιστον ως τα 88 του

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2024, 11:36
Ο Μπέρνι Σάντερς σε εκδήλωση για την Ημέρα της Γης τον περασμένο Απρίλιο. Είναι ο πιο προοδευτικός γερουσιαστής των ΗΠΑ
|REUTERS/Kevin Lamarque

Ο Μπέρνι Σάντερς θέλει να μείνει στη Γερουσία τουλάχιστον ως τα 88 του

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2024, 11:36

Είναι 82 ετών. Από τους πιο ισχυρούς αμερικανούς γερουσιαστές –και ο πλέον «αριστερός». Και θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στη Γερουσία τον προσεχή Νοέμβριο. Ο Μπέρνι Σάντερς, δύο φορές υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών και γερουσιαστής του Βερμόντ από το 2006, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία, σε μια εξέλιξη που, όπως επεσήμανε το Politico, θα οδηγήσει σε μια πολύ πιθανή και επίσης πολύ εμφατική νίκη του για άλλα έξι χρόνια στη Γερουσία.

Εφόσον επανεκλεγεί και ολοκληρώσει την τεταρτη θητεία του θα είναι πια 88 ετών.

«Ημουν –και θα παραμείνω εφόσον επανεκλεγώ– σε ισχυρή θέση να προσφέρω τη βοήθεια που χρειάζονται οι πολίτες του Βερμόντ σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», είπε ο Σάντερς σε βίντεο, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του.

Κατά το Politico, ο 82χρονος πολιτικός βρίσκεται αυτήν την περίοδο στην πιο ισχυρή στιγμή του στο Κογκρέσο, προεδρεύοντας στην επιτροπή Υγείας της Γερουσίας και προωθώντας το Δημοκρατικό Κόμμα σε πιο αριστερές θέσεις.

Ο Σάντερς είναι μια ιδιότυπη περίπτωση. Μολονότι αποτελεί μέλος της ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, θα κατεβεί ως ανεξάρτητος –και αυτό, όπως επεσήμαναν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σημαίνει ότι μολονότι αναμένεται να λάβει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις εκλογές, θα το απορρίψει.

Οι σχέσεις του με τους Δημοκρατικούς έχουν πολλά πάνω και κάτω, παρατήρησε το Politico, ιδίως από τότε που, το 2021, το Κόμμα πήρε την πλειοψηφία στη Γερουσία. Πίεζε τους Δημοκρατικούς να προωθήσουν δαπάνες τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε προγράμματα αρωγής και συχνά ήταν έξαλλος με συναδέλφους του που δεν μοιράζονταν τον ενθουσιασμό του για επέκταση του Medicare.

Τώρα αμφισβητεί την στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν απέναντι στο Ισραήλ και έχει καταψηφίσει νομοσχέδια για βοήθεια προς τους Ισραηλινούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...