290
|

Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη: Γιατί παραπέμπονται τελικά στο Ειδικό Δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 12:00

Παπαγγελόπουλος – Τουλουπάκη: Γιατί παραπέμπονται τελικά στο Ειδικό Δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 12:00

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκαν μεν να δικαστούν στο Ειδικό Δικαστήριο, σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα, ωστόσο τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται σε δίκη δεν έχουν άμεση σχέση με τη λεγόμενη «σκευωρία της Novartis».

Συγκεκριμένα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης θα δικαστεί για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας (της Ελένης Τουλουπάκη) που αφορά στη μη αμελλητί, κατά το Σύνταγμα, αποστολή στη Βουλή μήνυσης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την οποία κατήγγειλαν τον πρώην υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον τότε υφυπουργό Ανδρέα Ξανθό σχετικά με μη τιμολόγηση φαρμάκου, καθώς και για την πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος, που αφορά τις καταγγελίες τριών εισαγγελέων (Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένης Ράικου και Γεωργίας Τσατάνη) για παρεμβάσεις στο έργο τους κατά τον χειρισμό σημαντικών υποθέσεων.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ’ εξακολούθηση για τις πιέσεις και παρεμβάσεις που άσκησε στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου (είχε χειριστεί πριν από την Ελένη Τουλουπάκη τον φάκελο Novartis και παραιτήθηκε πριν από την ενοχοποίηση των πολιτικών προσώπων).

Επίσης, για τις παρεμβάσεις στον εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για φορολογικούς ελέγχους στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο πριν από τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες.

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά τη δικογραφία Ξανθού- Κουρουμπλή. Οχι δηλαδή για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αργά το βράδυ της Πέμπτης για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, μολονότι πηγή των πληροφοριών αυτών υπήρξαν ανώτατες δικαστικές πηγές και η είδηση μεταδόθηκε από όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, τους ραδιοσταθμούς και τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...