423
Το κτίριο της Βουλής φτιαγμένο από Lego | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εφτιαξε μοντέλο του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων με 5.000 Lego

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 12:28
Το κτίριο της Βουλής φτιαγμένο από Lego
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εφτιαξε μοντέλο του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων με 5.000 Lego

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 12:28

Ακριβές μοντέλο του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων έφτιαξε, με περίπου 5.000 κομματάκια Lego, 36χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αποφάσισε να το παρουσιάσει την Παρασκευή, ημέρα που συμπληρώνονται 87 χρόνια από την 1η Ιουλίου 1935, όταν η Ε’ Εθνοσυνέλευση άρχισε πανηγυρικά τις εργασίες της στη νέα αίθουσα της Ολομέλειας.

Η περίοδος της καραντίνας ήταν ιδιαίτερα δημιουργική για τον 36χρονο λογιστή Γιώργο Πατέλη, αφού τότε αποφάσισε να σχεδιάσει και να δημιουργήσει το κτίριο της Βουλής με τουβλάκια.

Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που ασχολείτο με το αγαπημένο του χόμπι, καθώς, ως μέλος του Συλλόγου Μοντελιστών με Lego Βορείου Ελλάδος (thebrick.gr), είχε δημιουργήσει το 2016 ένα διαστημόπλοιο με 29.000 τουβλάκια!

O Γιώργος Πατέλης κρατά στα χέρια του το μοντέλο του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων

«Θέλοντας να τιμήσω την Ιστορία του τόπου μας και να αναδείξω ένα από τα πιο εμβληματικά νεοκλασικά κτίρια της χώρας, αποφάσισα να κατασκευάσω με τη χρήση Lego (στο πνεύμα της σειράς #Architecture) το κτίριο της Bουλής, καθώς και την πλατεία με το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Εψαξα και βρήκα λοιπόν διαγράμματα, αεροφωτογραφίες, κατόψεις, συνέλεξα στοιχεία από την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων και άρχισα τον ψηφιακό σχεδιασμό που τον ολοκλήρωσα σε τέσσερις μήνες», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πατέλης. Στη συνέχεια ξεκίνησε τον αγώνα να μαζέψει τα κομμάτια που απαιτούνταν, παρήγγειλε όσα τού χρειάζονταν και άρχισε κομμάτι κομμάτι το… χτίσιμο.

«Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελείται 4.842 κομμάτια και έχει διαστάσεις 35 εκ. x 51 εκ. x 19 εκ. Μόνο η σημαία του δεν είναι από Lego, αλλά δημιούργημα της συζύγου μου, με την τεχνική του μακραμέ», εξηγεί ο 36χρονος, ο οποίος κοστολογεί την αγορά και τα μεταφορικά των κομματιών Lego που απαιτήθηκαν για τη δημιουργία του κτιρίου σε περίπου 2.000 ευρώ.

Το μόνο που αποφάσισε να κάνει διαφορετικό στο κτίριο της Βουλής είναι η δεξιά πλευρά, στην οποία αποφάσισε να μη δημιουργήσει την είσοδο του γκαράζ που υφίσταται τώρα, αλλά να αφήσει τη ράμπα που υπήρχε παλαιότερα.

Οσο για την απόφαση να δημοσιοποιήσει τη δημιουργία του την Παρασκευή, εξηγεί ότι η 1η Ιουλίου είναι μια σημαντική μέρα για το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. «Φέτος, συμπληρώνονται 87 χρόνια από την 1η Ιουλίου 1935, όταν η Ε’ Εθνοσυνέλευση άρχισε τις εργασίες της στη νέα αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, θεμελιώνοντας έτσι τον ρόλο του κτιρίου που παραμένει ο ίδιος μέχρι και σήμερα», διευκρινίζει.

Από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου, το μοντέλο θα εκτεθεί στο Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con 6», στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ-Helexpo.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News