223
Ο Μένιος Φουρθιώτης ενώ ανεβαίνει τα σκαλιά για το γραφείο του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων - πίσω του ένας ακόμα από τους συλληφθέντες | ΙΝΤΙΜΕnews

Βρέθηκε το τηλέφωνο-«σκιά» των συνομιλιών Φουρθιώτη με τους δύο ποινικούς

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 14:38
Ο Μένιος Φουρθιώτης ενώ ανεβαίνει τα σκαλιά για το γραφείο του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων - πίσω του ένας ακόμα από τους συλληφθέντες
|ΙΝΤΙΜΕnews

Βρέθηκε το τηλέφωνο-«σκιά» των συνομιλιών Φουρθιώτη με τους δύο ποινικούς

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 14:38

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών εντόπισαν στην κατοχή του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη ένα κινητό τηλέφωνο-«σκιά», το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τους δύο κακοποιούς (που επίσης συνελήφθησαν μαζί του).

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ ότι έχουν στα χέρια τους υλικό όπου ακούγεται ο Μένιος Φουρθιώτης να συνομιλεί με τους δύο ποινικούς, λίγη ώρα πριν από την επίθεση με το καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο.

Εχουν καταγραφεί και άλλες συνομιλίες, καθώς και μηνύματα μεταξύ των τριών συλληφθέντων που φαίνεται να οργανώνουν την ένοπλη επίθεση, αλλά και την έκρηξη στο σπίτι του παρουσιαστή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο παρουσιαστής και οι δύο κακοποιοί συμφώνησαν στο ποσό των 40.000 ευρώ (σ.σ. από 20.000 έκαστος) για να εκτελέσουν τις σκηνοθετημένες επιθέσεις.

Το τηλέφωνο-«σκιά» βρέθηκε μετά τις έρευνες του Τμήματος Εκβιαστών και έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω ανάλυση.

Κατά τις ίδιες πάντα πηγές, αστυνομικοί ταυτοποίησαν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο ποινικοί –αμφότεροι Ελληνες και γνωστοί στις αρχές– το βράδυ της ένοπλης επίθεσης στην οικία Φουρθιώτη στον Διόνυσο.

Σύμφωνα τελος με την ΕΡΤ, από την αστυνομική έρευνα επαληθεύεται το ένα σκέλος των καταγγελιών του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, που αφορούσε τη σκηνοθετημένη επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για το δεύτερο σκέλος, για την καταγγελία δηλαδή ότι ο παρουσιαστής σχεδίαζε «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του εκδότη-δημοσιογράφου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...