339
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βλοσυρός, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το άσυλο | INTIMEnews

Xρυσοχοΐδης: «Σκουπίδια» όσα λέει οΤσαβούσογλου και εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ κάνετε δηλώσεις

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 18:16
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βλοσυρός, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το άσυλο
|INTIMEnews

Xρυσοχοΐδης: «Σκουπίδια» όσα λέει οΤσαβούσογλου και εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ κάνετε δηλώσεις

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 18:16

«Σκουπίδια» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τους ισχυρισμούς στους οποίους προέβη ξεδιάντροπα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, περί «επιθετικών απωθήσεων» προσφύγων/μεταναστών από τις ελληνικές αρχές στο ανατολικό Αιγαίο.

«Εγώ αυτά τα θεωρώ σκουπίδια», τόνισε μιλώντας κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το Ασυλο, «και εσείς κάνετε δηλώσεις», ειπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ψέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την απόπειρά του να κάνει αντιπολίτευση στη βάση των δηλώσεων Τσαβούσογλου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφερόταν συγκεκριμένα στη δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση που έκανε λόγο για ζητήματα τα οποία εγείρονται σχετικά με τον τρόπο δράσης των ελληνικών λιμενικών αρχών.

«Να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί τα θέματα αυτά αφορούν την Ελλάδα», παρατήρησε σε αυστηρό τόνο, επισημαίνοντας  ότι οι ανυπόστατες καταγγελίες των Τούρκων δεν αφορούν μόνο το τελευταίο τρίμηνο αλλά και την περίοδο που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι κάνει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας; Κλιμακώνει την ένταση επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι οι ελληνικές αρχές απωθούν μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο και κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να το αποδεχθεί. Μετά ισχυρίστηκαν ότι έχουν έγγραφα και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι ελληνικές αρχές βασανίζουν τους μετανάστες. Το ίδιο κείμενο αναφέρεται και στο 2018 και στο 2019», σημείωσε και συνεχίζοντας την κριτική του προς την αξιωματική αντιπολίτευση, συμπλήρωσε:

«Εσείς τα λέτε αυτά. Εγώ δεν θα δεχόμουν να πω τέτοια πράγματα αλλά θα υπερασπιζόμουν την ελληνική μεταναστευτική πολιτική. Δεν θα άφηνα υπόνοιες ότι σήμερα στο Αιγαίο, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν, γίνονται ενέργειες που προσβάλλουν τα ανθρώπινα ιδεώδη. Ντροπή. Εμείς είμαστε το υπόδειγμα στην Ευρώπη και στην υποδοχή και στην φιλοξενία των μεταναστών».

Κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για «ένα φιλόδοξο και τολμηρό νομοσχέδιο» για τις αλλαγές στον τρόπο παροχής ασύλου (σ.σ. εισάγεται την Πέμπτη στην Ολομέλεια).

Οσον αφορά στις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται ασύλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναγνώρισε πως δεν είναι εύκολες και εστίασε στις ενέργειες  που πρέπει να γίνουν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δίνοντας παράλληλα έμφαση και στην καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...