235
Το περιπολικό 611 του Λιμεναρχείου Χίου | Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή

Τουρκικό σκάφος πήγε να εμβολίσει περιπολικό του Λιμεναρχείου Χίου; Το Λιμενικό διαψεύδει

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2018, 14:39
Το περιπολικό 611 του Λιμεναρχείου Χίου
|Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή

Τουρκικό σκάφος πήγε να εμβολίσει περιπολικό του Λιμεναρχείου Χίου; Το Λιμενικό διαψεύδει

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2018, 14:39

Σε διάψευση των αναφορών τοπικών μέσων στη Χίο, σύμφωνα με τις οποίες σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε να εμβολίσει πλωτό του Λιμεναρχείου, προέβη το Λιμενικό Σώμα.

Σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανώτερα στελέχη του Σώματος διευκρίνισαν ότι το σκάφος 611 του ΛΣ, κατά τη διάρκεια περιπολίας του στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος, εντόπισε κοντά στην οριογραμμή και μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα φουσκωτή λέμβο με περίπου 40 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ κοντά της έπλεε και σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Η λέμβος ανέπτυξε ταχύτητα και πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τότε κάποιοι από τους επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα.

Άμεσα το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης και περισυλλογής ενώ στα ελληνικά χωρικά ύδατα εισήλθε για λίγη ώρα και το τουρκικό σκάφος.

Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσίασε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μόλις οι άνδρες του ΛΣ περισυνέλεξαν τους μετανάστες, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφυγε προς τα τουρκικά παράλια χωρίς να υπάρξει κάποια συνέχεια στο εν λόγω περιστατικό.

Κατά άλλες πηγές του Λιμενικού, ο κυβερνήτης της τουρκικής ακταιωρού προέβη σε κάποιες «κουτές κινήσεις», δίχως πάντως να υπάρξει κλιμάκωση.

Νωρίτερα, σε ανταπόκρισή τους για την επιχείρηση διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος, τοπικά μέσα της Χίου έκαναν λόγο για απειλητικές κινήσεις του τουρκικού σκάφους προς το μέρος του περιπολικού σκάφους 611 του Λιμεναρχείου Χίου, οι οποίες κατέληξαν σε απόπειρα εμβολισμού του.

b03628544561ae8aa79583115c1c1ea5

Το ελληνικό σκάφος αφού ολοκλήρωσε την επιχείρηση περισυλλογής των προσφύγων, επέστρεψε στο λιμάνι της Χίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...