174
Φωτογραφία από το ΑΤΜ που ανατινάχθηκε και τα βαμμένα χαρτονομίσματα |

Βαμμένα και άχρηστα χαρτονομίσματα η λεία των ληστών από ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2022, 15:05
Φωτογραφία από το ΑΤΜ που ανατινάχθηκε και τα βαμμένα χαρτονομίσματα
|

Βαμμένα και άχρηστα χαρτονομίσματα η λεία των ληστών από ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2022, 15:05

Με βαμμένα και άχρηστα χρήματα έφυγαν οι ληστές, που τα ξημερώματα του Σαββάτου ανατίναξαν το ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς, το οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο στο ΚΕΠ του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, αφού η λεία τους ήταν πράσινα, μοβ και κόκκινα χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ.

Αυτό οφείλεται στο Intelligent Banknote Neutralisation System, το λεγόμενο έξυπνο σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων, με το οποίο εφοδιάζει τα ATM της η Τράπεζα Πειραιώς.

Ετσι οι απόπειρες των ληστών είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένες σε αποτυχία, καθώς η παραβίαση ενός ΑΤΜ, με οποιοδήποτε τρόπο, θέτει σε λειτουργία το μηχανισμό και τα χαρτονομίσματα βάφονται, γίνονται άχρηστα και δεν περνάνε πουθενά.

Μωβ, πράσινο, μπλε, κόκκινο ή μαύρο, είναι το έντονο μελάνι που χρησιμοποιείται και καλύπτει μεγάλη επιφάνεια, το οποίο δεν καθαρίζεται. Με αυτό το έξυπνο σύστημα η τράπεζα εξουδετερώνει την αξία της λείας και άρα το κίνητρο για την κλοπή.

Το ΑΤΜ στο ΚΕΠ του δήμου Ραφήνας–Πικερμίου ήταν εξοπλισμένο με το συγκεκριμένο σύστημα και έτσι οι δράστες έφυγαν με άδεια χέρια, αφού τα χαρτονομίσματα ήταν βαμμένα και επομένως άχρηστα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News