206
Λιμενικοί ανασύρουν ένα πτώμα, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους ανήκει σε μετανάστη, στο Σφαξ της Τυνησίας στις 26 Απριλίου 2023 | REUTERS/Jihed Abidellaoui

Τυνησία: Η ακτοφυλακή ανέσυρε τα πτώματα 41 μεταναστών

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2023, 16:59
Λιμενικοί ανασύρουν ένα πτώμα, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους ανήκει σε μετανάστη, στο Σφαξ της Τυνησίας στις 26 Απριλίου 2023
|REUTERS/Jihed Abidellaoui

Τυνησία: Η ακτοφυλακή ανέσυρε τα πτώματα 41 μεταναστών

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2023, 16:59

Η ακτοφυλακή ανέσυρε τα πτώματα 41 μεταναστών που πνίγηκαν ανοικτά της Τυνησίας, δήλωσε την Παρασκευή στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος της εθνοφρουράς. Το λιμενικό έχει ανασύρει συνολικά 210 πτώματα μεταναστών από τις 18 Απριλίου, δήλωσε ακόμα ο αξιωματούχος.

Η χώρα βρίσκεται σε δυσχερή κατάσταση καθώς τα νεκροτομεία της γεμίζουν, ενώ οι Αρχές προσπαθούν να ανακόψουν την αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που επιχειρούν τον διάπλου.

Η Τυνησία, η ακτογραμμή της οποίας απέχει λιγότερο από 150 χιλιόμετρα από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, καταγράφει τακτικά προσπάθειες μεταναστών, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, να φύγουν για την Ιταλία, σύμφωνα με το Africa News.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της τυνησιακής φρουράς, μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2023, έχουν διασωθεί ή αναχαιτιστεί περισσότεροι από 14.000 μετανάστες, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, αριθμός υπερπενταπλάσιος από τον αριθμό που είχε καταγραφεί για την ίδια περίοδο το 2022.

Οι αναχωρήσεις εντάθηκαν μετά την ομιλία του τυνήσιου προέδρου Κάις Σαΐντ στις 21 Φεβρουαρίου, ο οποίος κατήγγειλε την παράνομη μετανάστευση ως δημογραφική απειλή για τη χώρα του.

Ηδη από τα τέλη Μαρτίου, η Τυνησία έχει καλέσει την ΕΕ να δείξει «μεγαλύτερη κατανόηση», από τη στιγμή που αρκετοί ευρωπαίοι ηγέτες έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την κρίση στη χώρα και τους κινδύνους που εγκυμονεί για την Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...