173
Μαθήματα Ιστορίας vol II: μετά τον Νίκο Καρανίκα, διδάσκων ο Γιάννης Τσιρώνης | ΙΝΤΙΜΕnews

Τσιρώνης: Ο Παύλος Μελάς πολεμούσε μαζί με τους Σλαβομακεδόνες [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2018, 17:34
Μαθήματα Ιστορίας vol II: μετά τον Νίκο Καρανίκα, διδάσκων ο Γιάννης Τσιρώνης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Τσιρώνης: Ο Παύλος Μελάς πολεμούσε μαζί με τους Σλαβομακεδόνες [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2018, 17:34

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Νίκο Καρανίκα που τα έβαλε με τα «αμόρφωτα εθνίκια» για το ονοματολογικό των Σκοπίων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, ξέχασε για λίγο τα… «βάσανα» του νομοσχεδίου του για τα αδέσποτα και έπιασε το Μακεδονικό και τους Σλαβομακεδόνες «που πολεμούσαν κάποτε μαζί με τον Παύλο Μελά».

«Ο Παύλος Μελάς μαζί με αυτούς που σήμερα βαφτίζονται εχθροί, τους Σλαβομακεδόνες, πολεμούσε ενάντια στους Βούλγαρους. Διαβάστε τις εκθέσεις του Παύλου Μελά… Πολεμούσε μαζί με τους Σλαβομακεδόνες και εμείς δεν θέλαμε να γίνουν Βούλγαροι. Από το 1890 μέχρι το 1913 ήταν σύμμαχοί μας, δίναμε μάχη να μην πουν τον εαυτό τους Βούλγαρο και να αυτοαποκαλούνται ‘Μακεδόνες’» είπε ο κ. Τσιρώνης, θέλοντας να εμπλουτίσει τις ιστορικές μας γνώσεις.

Οσον αφορά τα επικείμενα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι κατεβάζει τους ανθρώπους στον δρόμο για διαδηλώσεις, αποκαλώντας τους συμμετέχοντες υπερπατριώτες.

Στη συνέχεια, μάλιστα, τόνισε ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει λαός με χίλια χρόνια ιστορίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις περιπτώσεις της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας αλλά και της… Βραζιλίας!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...