239
Η δημοσιογράφος Κιμ Βαλ | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον Μάρτιο η δίκη του δανού εφευρέτη που τεμάχισε τη σουηδέζα δημοσιογράφο

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 15:39
Η δημοσιογράφος Κιμ Βαλ
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον Μάρτιο η δίκη του δανού εφευρέτη που τεμάχισε τη σουηδέζα δημοσιογράφο

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 15:39

Σε δίκη για την άγρια δολοφονία της δημοσιογράφου πρόκειται να παραπεμφθεί ο δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε και τεμάχισε τη σoυηδέζα δημοσιογράφο Κιμ Βαλ.

Ο φόνος έγινε στο μήκους 17 μέτρων αυτοσχέδιο υποβρύχιό του τον Αύγουστο του 2017 στα ανοικτά της Δανίας.

Η Βαλ, που ήταν 30 ετών, έκανε έρευνα για ένα άρθρο που θα έγραφε σχετικά με τον επιχειρηματία και αεροναυπηγό. Εξαφανίστηκε αφού την πήρε μαζί του για ένα ταξίδι με το υποβρύχιο το οποίο σχεδίασε ο ίδιος.

Η δίκη του θα ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Κοπεγχάγης. Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας αναμένεται να γίνει στις 25 Απριλίου – λιγότερο από ένα χρόνο από την μέρα τέλεσης του εγκλήματος.

Ο πολυεκατομμυριούχος εφευρέτης κατηγορείται για φόνο, βεβήλωση πτώματος και σεξουαλική επίθεση, έγινε γνωστό από την εισαγγελία, η οποία αναμένεται να ζητήσει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο Μάντσεν είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί μετά την εξαφάνιση της νεαρής δημοσιογράφου κάτω από περίεργες συνθήκες.

Αρχικά είχε πει ότι η Βαλ σκοτώθηκε σε ένα «τρομερό ατύχημα» μέσα στο υποβρύχιο όταν χτύπησε στο κεφάλι. Αργότερα άλλαξε την κατάθεση και ισχυρίστηκε ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα.

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι τεμάχισε το πτώμα και πέταξε τα κομμάτια στη θάλασσα.

Με τους ισχυρισμούς του Μάντσεν φαίνεται να αντιφάσκει η ιατροδικαστική έρευνα που εντόπισε 15 τραύματα από μαχαίρι στο σώμα της Βαλ εκ των οποίων τα 14 ήταν στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Στον υπολογιστή του Μάντσεν βρέθηκε ακόμη οπτικοακουστικό υλικό με βασανισμούς και δολοφονίες γυναικών.