390
To Rotterdam Ahoy, ο χώρος όπου θα διεξαγόταν (υπό κανονικές συνθήκες) ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision | Reuters

Το Σάββατο ο τελικός της «εναλλακτικής» Eurovision 2020

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2020, 16:34
To Rotterdam Ahoy, ο χώρος όπου θα διεξαγόταν (υπό κανονικές συνθήκες) ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision
|Reuters

Το Σάββατο ο τελικός της «εναλλακτικής» Eurovision 2020

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2020, 16:34

Με την πανδημία να οδηγεί στην ακύρωση του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision για πρώτη φορά στην ιστορία της, η επιτροπή του διαγωνισμού εδώ και περίπου ένα μήνα μηχανευόταν τρόπους προκειμένου να μην συμβεί αυτή η ιστορική… ασυνέχεια.

Τελικά, και μετά από απαίτηση χιλιάδων φίλων του θεσμού, για πρώτη φορά ένας διαγωνισμός τραγουδιού θα γίνει μέσα από online μετάδοση, με όλους τους καλλιτέχνες να τραγουδούν από το σπίτι τους.

Ο φετινός τελικός, ο οποίος θα ονομαστεί «Europe Shine A Light» και δεν θα αναδείξει νικητή μιας και δεν θα υπάρχει βαθμολογία, θα διεξαχθεί το Σάββατο το βράδυ και θα μεταδοθεί και στη χώρα μας από την ΕΡΤ.

Το  εναλλακτικό της Eurovision τηλεοπτικό show έχει στόχο να τιμήσει τους 41 καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος και φυσικά να (απο)δείξει την πολιτισμική ενότητα της Ευρώπης.

Το δίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα, στο οποίο θα εμφανιστούν η Έλενα Παπαρίζου και η Ελένη Φουρέιρα, θα προβληθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1 και το WebTV της ΕΡΤ στις 22:00.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) με το τραγούδι SUPERG!RL, ενώ στον σχολιασμό θα βρίσκεται η Μαρία Κοζάκου.

Βέβαια, θέλοντας να δώσει μια δυνατότητα προσωπικής γνώμης στους φίλους του Διαγωνισμού, η ΕΡΤ διοργανώνει τοπική ψηφοφορία μέσω Διαδικτύου.

Από την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 έως την Κυριακή 17 Μαΐου 2020 στις 23.59, οι οπαδοί του διαγωνισμού μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ψηφοφορίας και να ψηφίσουν τα τρία πιο αγαπημένα τους τραγούδια που θα διαγωνίζονταν φέτος στο Ρότερνταμ, όπως ακριβώς θα ψηφίζαμε, δηλαδή, στον τελικό της Eurovision – εκτός, φυσικά, της ελληνικής συμμετοχής.

Είχαν προηγηθεί, την Τρίτη και την Πέμπτη, οι άτυποι και ανεπίσημοι «ημιτελικοί» του θεσμού, όπως γίνεται δηλαδή κάθε χρόνο, που αμφότεροι μεταδόθηκαν μέσα από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube.

Η πρεμιέρα έγινε την Τρίτη το βράδυ, στις 22.00, με την παρουσίαση των συμμετοχών που είχαν κληρωθεί στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision.

Το δεύτερο μέρος της ειδικής εκπομπής της Eurovision προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στις 22.00 και σε αυτό παρουσιάστηκε, πρώτη, η Ελλάδα, με τη Στεφανία Λυμπερακάκη.

Κάθε συμμετοχή στη Eurovision παρουσιάστηκε με τη σειρά που κληρώθηκε, σαν να διαγωνιζόταν κανονικά για το εισιτήριο στον μεγάλο τελικό και, καθώς η βραδιά δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, οι απανταχού οπαδοί του διαγωνισμού παρακολούθησαν πώς ζουν οι καλλιτέχνες στην καθημερινότητά τους, πού μένουν, ενώ κάποιοι εξ αυτών έκαναν και μια ξενάγηση στο σπίτι τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...