361
Το κλαμπ είναι στο πάνω κατάστρωμα του πρώην κρουαζιεροπλοίου | Dubai Night

Το «Queen Elizabeth 2» ξαναζεί σαν πλωτό κλαμπ στο Ντουμπάι

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2021, 19:19
Το κλαμπ είναι στο πάνω κατάστρωμα του πρώην κρουαζιεροπλοίου
|Dubai Night

Το «Queen Elizabeth 2» ξαναζεί σαν πλωτό κλαμπ στο Ντουμπάι

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2021, 19:19

Η λέξη «πολυτέλεια» μάλλον είναι πολύ μικρή για να περιγράψει όσα συνέβησαν κατά τα εγκαίνια του «Float Dubai», του τεράστιου πλωτού κλαμπ που «άραξε» στο λιμάνι της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο χώρος στο λιμάνι είχε κατακλυστεί από πανάκριβα αυτοκίνητα και η σαμπάνια έρρεε άφθονη, αλλά και πανάκριβη καθώς ένα μπουκάλι Ντομ Περινιόν κόστιζε από 1.150 ευρώ, με τις πιο εκλεκτές προτάσεις της κάβας να ξεπερνούν τις 80.000 ευρώ το μπουκάλι. Τα ρεζερβέ τραπέζια ξεκινούσαν από 950 ευρώ.

Πάνω από 1.000 άνθρωποι βρέθηκαν στη πρεμιέρα του κλαμπ, μεταξύ τους και πολλές διασημότητες όπως ο πυγμάχος Αμίρ Χαν και η party animal ηθοποιός Λίντσεϊ Λόχαν.

Το κλαμπ είναι στο πάνω κατάστρωμα του κρουαζιεροπλοίου «Queen Elizabeth 2» το οποίο έχει αγοράσει η βασιλική οικογένεια των Εμιράτων από 2008. Μέρος του πλοίου είχε μετατραπεί σε ξενοδοχείο από το 2018.

Το κρουαζιερόπλοιο QE2 είχε καθελκυστεί τη δεκαετία του ’60 και είχε ζήσει χρυσές ημέρες. Υπολογίζεται ότι ταξίδεψε 6 εκατ. ναυτικά μίλια και έκανε τον γύρο του κόσμου 25 φορές, ενώ φιλοξένησε πάνω από 2,5 εκατ. επιβάτες μέχρι την απόσυρσή του το 2008, όταν και το αγόρασε η βασιλική οικογένεια στα Εμιράτα για 64 εκατ,. στερλίνες.

To Queen Elizabeth 2 στο λιμάνι Ρασίντ, του Ντουμπάι / Shutterstock

Η πρώτη σκέψη ήταν να μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο 500 δωματίων στα τεχνητά νησιά του Ντουμπάι. Η οικονομική κρίση έβαλε τέλος στα σχέδια αυτά ενώ και το πλοίο μεταφέρθηκε στο εμπορικό λιμάνι. Ακόμη και σχεδόν παροπλισμένο, η συντήρηση του το QE2 κόστιζε 650.000 στερλίνες το μήνα, ανέφεραν οι Times.

Το κλαμπ είναι μια ευκαιρία να βγάλει τα έξοδά του το πλοίο. Είναι όμως και ένα μήνυμα ότι καιρός είναι να επιστρέψουμε στις συνήθειες μας πριν από τη πανδημία, όπως και η μαζική διασκέδαση. Εστω και με τους κανόνες αποτροπής διάδοσης της Covid-19, δηλαδή χωρίς χορό.

Τα Εμιράτα είχαν ένα εξαιρετικά αυστηρό lockdown που χαλάρωσε τον Αύγουστο ως προς τα κέντρα διασκέδασης, τα οποία κλείνουν στις 3 μετά τα μεσάνυχτα.

«Tα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια», έλεγε ένα παλιό τραγούδι. Βεβαίως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Κάποια, όπως το «Queen Elizabeth 2» αρχίζουν μια δεύτερη ζωή EPA/ALI HAIDER

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...