212
| Shutterstock

Προς Σαββατοκύριακο α λα δυτικά το Ντουμπάι

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2021, 16:40

Προς Σαββατοκύριακο α λα δυτικά το Ντουμπάι

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2021, 16:40

Σε μία προσπάθεια να ευθυγραμμιστούν με την παγκόσμια οικονομία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξετάζουν η εργάσιμη εβδομάδα να αρχίζει τη Δευτέρα και να ολοκληρώνεται την Παρασκευή (σ.σ. μέχρι σήμερα στην χώρα εργάζονται Κυριακή έως Πέμπτη).

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, τον περασμένο χρόνο οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος του Περσικού Κόλπου περιελάμβαναν την αποποινικοποίηση του αλκοόλ και της συγκατοίκησης. Αυτό το καλοκαίρι το Ντουμπάι επέτρεψε στα εστιατόρια να παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, όταν οι μουσουλμάνοι νηστεύουν μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

Τα ΗΑΕ είναι γνωστά για τον μεγάλο πληθυσμό δυτικών και η πρόταση να μετακινηθεί η αργία της Παρασκευής στην Κυριακή προκάλεσε ανάμικτες αντιδράσεις. Η κυβέρνηση αρκέστηκε να πει ότι έχουν γίνει μόνο κάποιες συζητήσεις επί του θέματος.

Η Παρασκευή είναι η ιερή ημέρα των Μουσουλμάνων που χαρακτηρίζεται από προσευχή και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Μια ιδέα που εξετάζεται είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι να εργάζονται τις μισές ώρες την Παρασκευή, αλλά οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα να εργάζονται κανονικά.

Ο Χαμπίμπ αλ-Μούλα, δικηγόρος, είπε ότι ορισμένοι ανησυχούν ότι η αλλαγή θα επηρεάσει την ισλαμική ταυτότητα της χώρας. «Προσωπικά δεν το πιστεύω αυτό» υποστήριξε ο ίδιος. «Νομίζω ότι η χώρα επιτυγχάνει μια λεπτή αλλά καλή ισορροπία» συμπλήρωσε.

Ο Αμντουλκαρέκ Αμπντάλα, πολιτικός σχολιαστής, δεν είναι υποστηρικτής αυτής της αλλαγής «Το διήμερο αργίας Παρασκευής-Σαββάτου λειτουργεί άψογα» υποστήριξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...