426
Στη γενέτειρά της, στα Χανιά, ο τελευταίος αποχαιρετισμός στην εικονιζόμενη σε ανάρτησή της στα social media, Εμμα Καρυωτάκη | Facebook

Το μήνυμα της μητέρας της Εμμας στη 40χρονη λήπτρια: «Είναι διπλά τυχερή, πήρε μια καρδιά λιονταρίσια»

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2022, 10:19
Στη γενέτειρά της, στα Χανιά, ο τελευταίος αποχαιρετισμός στην εικονιζόμενη σε ανάρτησή της στα social media, Εμμα Καρυωτάκη
|Facebook

Το μήνυμα της μητέρας της Εμμας στη 40χρονη λήπτρια: «Είναι διπλά τυχερή, πήρε μια καρδιά λιονταρίσια»

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2022, 10:19

Το τελευταίο αντίο στην Εμμανουέλα –την Εμμα τους–, την 21 ετών φοιτήτρια που χάθηκε τόσο άδικα στην άσφαλτο, στο τροχαίο στην Εγνατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λένε την Πέμπτη οι γονείς της, φίλοι και συγγενείς της. Η κηδεία της κοπέλας έγινε στη γενέτειρά της στην Κρήτη, στον ιερό ναό Αγίου Γερασίμου στα Νεροκούρου Χανίων.

Κηδεία

Η καρδιά της, ωστόσο, εξακολουθεί να χτυπά στο στήθος μιας άλλης γυναίκας, χάρη στα «δώρα ζωής» που έκανε η Εμμα ως δωρήτρια οργάνων.

Η δωρεά οργάνων, είπε ο πατέρας της, Μπάμπης Καρυωτάκης, ήταν μια απόφαση του παιδιού που δίνει μια «ανακούφιση σε εμάς αλλά και ζωή σε κάποιους άλλους. Ηταν το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει. Δεν το θεωρώ μεγαλείο ψυχής, όπως μου λένε κάποιοι».

«Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Ηθελε να δώσει ζωή, ήταν η επιθυμία της», είπε η μητέρα της, θέλοντας να στείλει και ένα μήνυμα στη 40χρονη που πήρε το μόσχευμα στο Ωνάσειο.

«Για αυτή τη μητέρα που πήρε την καρδιά του παιδιού μου, θέλω να ξέρει ότι είναι διπλά τυχερή, όχι μόνο γιατί βρέθηκε μια συμβατή καρδιά, αλλά γιατί δεν πήρε την οποιαδήποτε καρδιά. Πήρε μια καρδιά ατόφιο χρυσάφι, μια καρδιά που χτυπούσε μόνο για να κάνει το καλό, μια καρδιά που ήξερε μόνο να αγαπά. Θέλω να την παρακαλέσω να την προσέχει σαν τα μάτια της, ώστε να συνεχίσει να χτυπάει για πολλά χρόνια ακόμα. Να τη χρησιμοποιεί μόνο για να κάνει καλό και αν ποτέ για κάποιο λόγο λυγίζει, να σκέφτεται ότι η καρδιά που χτυπάει μέσα της είναι μια καρδιά λιονταρίσια, ανήκε στο πιο δυνατό, χαμογελαστό και αισιόδοξο, γεμάτο ενέργεια και πείσμα πλάσμα που κατάφερνε ό,τι έβαζε στόχο. Να χαμογελάει πάντα και να χαίρεται κάθε δευτερόλεπτο με τους ανθρώπους που αγαπάει, κυρίως με το παιδάκι της, γιατί, όπως σίγουρα ξέρει, τίποτα δεν είναι δεδομένο», είπε μέσω του Open η μητέρα της Εμμας, εκφράζοντας την επιθυμία να συναντηθεί κάποια στιγμή με τη λήπτρια:

«Θα ήθελα να της πω ένα ευχαριστώ, γιατί μέσω αυτής το παιδί μου δεν έχει χαθεί, και ότι κάποια στιγμή θα ήθελα, αν θα το επιθυμούσε και αυτή, να την αγκαλιάσω όπως αγκάλιαζα το παιδί μου. Από την πιο περήφανη μαμά του κόσμου».

Λίγο νωρίτερα, ο σύζυγος της 40χρονης μητέρας έλεγε το δικό του «ευχαριστώ» στους γονείς της Εμμανουέλας:

«Η εγχείρηση της γυναίκας μου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους γονείς της κοπέλας για το μόσχευμα που δώρισαν, το νοσοκομείο».

Το ήπαρ της Εμμας μεταμοσχεύθηκε σε 62χρονο από τα Γρεβενά, ενώ οι νεφροί σε μια 55χρονη στο «Λαϊκό» και μια 52χρονη στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...