248
Στιγμιότυπο από τον περιβάλλοντα χώρο του ναού των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, όπου εδώ και καιρό δρούσε ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Ιερώνυμος απομακρύνει τον πατέρα Δημήτριο Λουπασάκη από τον Λυκαβηττό

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2022, 10:12
Στιγμιότυπο από τον περιβάλλοντα χώρο του ναού των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, όπου εδώ και καιρό δρούσε ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Ιερώνυμος απομακρύνει τον πατέρα Δημήτριο Λουπασάκη από τον Λυκαβηττό

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2022, 10:12

Στην απομάκρυνση του πατέρα Δημήτριου Λουπασάκη από τον ιερό ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό προχώρησε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί, αν όχι να τερματιστεί η πολυετής δράση του αμφιλεγόμενου ιερέα, ο οποίος, υποσχόμενος διάφορα «θαύματα», έχει προσελκύσει πολλούς ευκολόπιστους, δημιουργώντας ένα είδος σέχτας στους κόλπους της Εκκλησίας.

Οπως ανέφεραν «Τα Νέα», ο πατέρας Δημήτριος έλαβε έγγραφο από την Αρχιεπισκοπή με το οποίο ενημερώνεται ότι έληξε η απόσπασή του στο εκκλησάκι του Λυκαβηττού και ότι θα πρέπει να επιστρέψει στην ενορία όπου ανήκει, δηλαδή στον Αγιο Γεώργιο Ζωγράφου.

Ο ίδιος ο ιερέας –και μετά το τελεσίγραφο που του είχε στείλει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου– απείχε τον τελευταίο μήνα από τους Αγίους Ισιδώρους. Σύμφωνα με «Τα Νέα», αρχικά επικαλέστηκε προβλήματα υγείας, ενώ στη συνέχεια υποστηρίχθηκε ότι μετέβη στα Χανιά εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας της υπερήλικης μητέρας του.

Στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, όπου τα τελευταία χρόνια συνέρρεαν πλήθη πιστών και περίεργων, οι καθημερινές λειτουργίες έχουν σταματήσει –γίνονται λειτουργίες μόνο κάθε Κυριακή, με ιερέα που διορίζεται από τη Μονή Πετράκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε δώσει διορία στον πατέρα Λουπασάκη για να αποφασίσει το μέλλον του στην Εκκλησία αλλά και στη συνοδεία του –σε 16 νέους ηλικίας 25-30 ετών– οι οποίοι θα έπρεπε να επιλέξουν αν θα μεταφερθούν σε ένα παλιό μοναστήρι στη Βάρη, όπου θα λειτουργούν με κανόνες και επιτήρηση, ή αν θα παραμείνουν στον ναό των Αγίων Ισιδώρων ακολουθώντας τους κανόνες της Εκκλησίας και τους νόμους του κράτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...