227
|

«Δώρα ζωής» από την Εμμα: Σε ασθενείς στο Ωνάσειο και στο Ιπποκράτειο η καρδιά και το ήπαρ

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 11:54

«Δώρα ζωής» από την Εμμα: Σε ασθενείς στο Ωνάσειο και στο Ιπποκράτειο η καρδιά και το ήπαρ

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 11:54

Με σπασμένη φωνή, ο πατέρας της Εμμας –της 21 ετών φοιτήτριας της Κτηνιατρικής που κατέληξε την Κυριακή στη ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου» όπου νοσηλευόταν μετά το τροχαίο της περασμένης Τρίτης στην Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης– μίλησε για την απόφαση της οικογένειας να δωρίσει τα όργανά της.

Η δωρεά οργάνων, είπε ο Μπάμπης Καρυωτάκης, ήταν μία απόφαση του παιδιού που δίνει μια «ανακούφιση σε εμάς αλλά και ζωή σε κάποιους άλλους».

«Ηταν το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει. Δεν το θεωρώ μεγαλείο ψυχής, όπως μου λένε κάποιοι», πρόσθεσε.

«Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Ηθελε να δώσει ζωή, ήταν η επιθυμία της», δήλωσε η μητέρα της εξερχόμενη την Τρίτη (εδώ) από το γραφείο της 5ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης και την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν οι λήπτες των «δώρων ζωής» από την Εμμα.

Εντός της ημέρας ξεκινά η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο, ενώ η καρδιά της βρίσκεται στο Ωνάσειο, προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευση σε ασθενή που ζει με τεχνητή καρδιά.

Οι νεφροί αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που περιμένουν στη λίστα ληπτών.

Οι πνεύμονες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

Οι κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν, δεδομένου ότι υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...