292
|

Το εξώφυλλο της Μελάνια Τραμπ που εξοργίζει το Μεξικό

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2017, 15:30

Το εξώφυλλο της Μελάνια Τραμπ που εξοργίζει το Μεξικό

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2017, 15:30

Μερικές φορές οι χρονικές συμπτώσεις δεν είναι καθόλου ευνοϊκές και μοιάζουν περισσότερο σαν ένα ειρωνικό σχόλιο στην πραγματικότητα.

Μια από αυτές, η εμφάνιση της πρώτη κυρίας των ΗΠΑ σε εξώφυλλο μεγάλου περιοδικού lifestyle. Αυτό από μόνο του ίσως να μην ήταν είδηση, αλλά όταν πρόκειται για τη σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ και ένα μεξικανικό περιοδικό (για την ακρίβεια, την ισπανόφωνη έκδοση του αμερικανικού Vanity Fair) οι αφορμές για οργισμένες αντιδράσεις πολλαπλασιάζονται.

Την πρώτη εβδομάδα της θητείας του ο Ντόναλντ Τραμπ τη διέθεσε στην υπογραφή διαταγμάτων που ανατρέπουν (ή έστω αυτό επιδιώκουν) βασικές πολιτικές  του προκατόχου του. Ενα από αυτά προνοεί για το χτίσιμο τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ένα τείχος η κατασκευή του οποίου συναντά τη σφοδρή αντίδραση του Μεξικού.

Οι ιδέες του Τραμπ για υψηλούς δασμούς στα μεξικανικά προϊόντα για να βγουν τα χρήματα για το τείχος και η ακύρωση της επίσκεψης του μεξικανού προέδρου στην Ουάσινγκτον έφεραν τις σχέσεις των δύο χωρών στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων ετών.

Τώρα, ένα εξώφυλλο, αυτό παρακάτω, κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα.

melania-vfmex
Το επίμαχο εξώφυλλο

Η Μελάνια Τραμπ -ίσως υπερβολικά εξωραϊσμένη από το ψηφιακό ρετούς- εμφανίζεται στο εξώφυλλο  ποζάροντας με πιρούνι και κοσμήματα, σαν να πρόκειται να φάει μερικές πέρλες σαν μακαρόνια.

Στις μέσα σελίδες του περιοδικού υπάρχει μια συνέντευξη (που είχε δοθεί σε άλλο περιοδικό πέρυσι) στην οποία  η Τραμπ μιλάει για το παρελθόν της, τη σχέση της με τον σύζυγό της αλλά και πώς θέλει να μεταμορφωθεί στη νέα Τζάκι Κένεντι.

Μεξικανοί δημοσιογράφοι και χρήστες των κοινωνικών δικτύων, γράφει ο Guardian, μιλούν για έλλειψη ευαισθησίας από την πλευρά του περιοδικού, το οποίο όχι σπάνια εστιάζει στους πλούσιους και διάσημους σαν ένα είδος απόδρασης από την καθημερινότητα.

Καθόλου πρωτότυπη η τακτική, αλλά σε αυτή τη συγκυρία, όπως φαίνεται, καθόλου αποδοτική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...