299
Δείτε την έκφρασή της όταν την υποδέχτηκε ο -(ημι)ντυμένος με την παραδοσιακή φορεσιά- άνδρας | REUTERS/Arthur Edwards/Pool

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ (μετά το κρυολόγημα) αντιμέτωπη με ημίγυμνο άνδρα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2017, 18:43
Δείτε την έκφρασή της όταν την υποδέχτηκε ο -(ημι)ντυμένος με την παραδοσιακή φορεσιά- άνδρας
|REUTERS/Arthur Edwards/Pool

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ (μετά το κρυολόγημα) αντιμέτωπη με ημίγυμνο άνδρα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2017, 18:43

Η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε την Παρασκευή στο Νόργουιτς (ανατολική Αγγλία) μια έκθεση με θέμα τα νησιά Φίτζι. Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια υποχρέωσή της μετά το βαρύ κρύωμα που την ταλαιπώρησε την περίοδο των Χριστουγέννων, υποχρεώνοντάς την να μην παραστεί σε πολλές εκδηλώσεις.

Φορώντας ένα μακρύ φούξια παλτό, με μαύρα κουμπιά κι ασορτί καπέλο, η 90χρονη μονάρχης θαύμασε περισσότερα από 270 αντικείμενα, έργα τέχνης, χαλιά, κοσμήματα από το αρχιπέλαγος του Ειρηνικού. Τον ημίγυμνο άνδρα τον συνάντησε όταν έφτασε στην έκθεση και αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο που τη μετέφερε. Το ύφος της, τα είπε όλα! Η έκπληξή της ήταν τόσο μεγάλη που -για δευτερόλεπτα- την άφησε ακίνητη. Αλλά αυτή είναι η παραδοσιακή φορεσιά των ανδρών στα Φίτζι – αντίστοιχα, στη χώρα μας, θα την υποδεχόταν εύζωνας.

Ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος δεν τη συνόδευσε λόγω προσωπικών υποχρεώσεων, σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο οποίος, μην ξεχνάμε, είναι και 95 ετών.

Ιατρικό ιστορικό

Την 1η Ιανουαρίου η Ελισάβετ δεν παρέστη στη λειτουργία της Πρωτοχρονιάς στα ανάκτορα του Σάντρινγκχαμ (ανατολική Αγγλία) εξαιτίας του κρυολογήματος» από το οποίο υπέφερε και το οποίο ήταν η αιτία της απουσίας της και από την Χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

Λίγες ημέρες αργότερα είχε εμφανιστεί δημοσίως στον ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Ετσι, σταμάτησαν να μεταδίδονται οι φήμες ότι η Ελισάβετ είναι ετοιμοθάνατη ή πέθανε, κουβέντες του αέρα που τροφοδοτήθηκαν από το γεγονός ότι παρευρίσκεται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες εκδηλώσεις και είναι σπάνιο να ακυρώσει κάποια από τις επισκέψεις της για λόγους υγείας.

Με τη γλώσσα των αριθμών, το 2014 η Ελισάβετ είχε παραστεί σε 393 δημόσιες εκδηλώσεις και σε 341 το 2015. Για την περσινή χρονιά, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για, περίπου, 300 εμφανίσεις – πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είναι πολύ λιγότερες.

Η βασίλισσα γερνάει και οι μετακινήσεις της είναι δύσκολες, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...