592
Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον επιδεικνύει τον τίτλο με τον οποίο τον «υιοθέτησε» ο –με τα δικά του λόγια– πιο αγαπημένος του τόπος | MAGNESIA NEWS

Times: Επίτιμος δημότης Νοτίου Πηλίου ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2022, 13:55
Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον επιδεικνύει τον τίτλο με τον οποίο τον «υιοθέτησε» ο –με τα δικά του λόγια– πιο αγαπημένος του τόπος
|MAGNESIA NEWS

Times: Επίτιμος δημότης Νοτίου Πηλίου ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2022, 13:55

Η απόδοση της γαλλικής υπηκοότητας φαίνεται πως δεν ήταν αρκετή για τον Στάνλεϊ Τζόνσον, τον πατέρα του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, έγραψαν την Κυριακή οι Times, σχολιάζοντας την προ εβδομάδων ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη Νοτίου Πηλίου.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο 82χρονος πρώην ευρωβουλευτής, ο οποίος ψήφισε υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016, έγινε ο πρώτος επίτιμος δημότης του μικρού ελληνικού δήμου όπου και διατηρεί μια εξοχική κατοικία, την Irene Villa.

Η εορταστική τελετή έλαβε χώρα τον Ιούνιο, μόλις ένα μήνα αφότου ο Στάνλεϊ Τζόνσον εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση της αίτησής του να γίνει γάλλος πολίτης.

Μιλώντας στην εν λόγω εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από την περιοχή αλλά και από την ελληνική κυβέρνηση, ο Τζόνσον είπε –μιλώντας στα ελληνικά– ότι ήταν «ειρωνικό» το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση λίγο αφότου έγινε ευρωβουλευτής, το 1979, ενώ η Βρετανία «την εγκατέλειψε»:

«Δεν θέλω να κάνω πολιτική ομιλία σήμερα, αλλά πρέπει να πω ότι παρά το γεγονός ότι ο γιος μου Μπόρις, ο πρωθυπουργός, ηγήθηκε της εκστρατείας για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα προτιμούσα το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό! Αλλά είμαι δημοκράτης. Ο κόσμος ψήφισε. Επομένως, η Βρετανία μπορεί να έφυγε από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά στην καρδιά μας είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα, μοιραζόμαστε παρόμοιες αξίες, πολλές από τις οποίες σε πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο προέρχονται από την Ελλάδα».

«Ερχομαι σε αυτό το μέρος της Ελλάδας για πάνω από 20 χρόνια. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι είναι πραγματικά το αγαπημένο μου μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο: ο ήλιος, η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, η άγρια ​​ζωή και πάνω απ’ όλα, φυσικά, οι άνθρωποι, τόσοι πολλοί από τους οποίους είναι εδώ σήμερα», ανέφερε, επίσης, ο Τζόνσον, σύμφωνα, πάντα, με τους Times.

Ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός δήλωσε από την πλευρά του: «Ηταν “ντε φάκτο” δημότης και θεωρήσαμε χρέος μας να τον ανακηρύξουμε επίτιμο δημότη».

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Τζόνσον υποστήριξε την έκκληση του δημάρχου προς το Ηνωμένο Βασίλειο να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο πρώην ευρωβουλευτής έχει στενούς δεσμούς με την περιοχή, όπου έχτισε το εξοχικό του πριν από περίπου 20 χρόνια με τη σύζυγό του, και την οποία επισκέπτεται κάθε χρόνο έκτοτε, πρόσθεσε η εφημερίδα. Θύμισε, δε, ότι κατά τη διάρκεια των περιορισμών για την Covid-19, ο Τζόνσον δέχθηκε επικρίσεις αφότου αποδείχθηκε ότι είχε ταξιδέψει στο Πήλιο παρά τις συστάσεις και τα μέτρα για τα ταξίδια. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει, τότε, ότι η επίσκεψη ήταν απαραίτητη για τη συντήρηση της κατοικίας του.

Πιο πρόσφατα, ο Μπόρις Τζόνσον δέχθηκε κριτική επειδή εθεάθη να παραθερίζει στην Ελλάδα, με τη σύζυγό του Κάρι και τα δύο μικρά τους παιδιά, Γουίλφρεντ και Ρόμι (περισσότερα εδώ και εδώ).

Ο βρετανός πρωθυπουργός φωτογραφήθηκε ενώ βρισκόταν σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Μάκρη της Αττικής, λίγες ώρες μακριά από τη βίλα του πατέρα του, έγραψαν οι Times, προσθέτοντας ότι ο Στάνελεϊ Τζόνσον αρνήθηκε να σχολιάσει αν ο γιος του είχε επισκεφθεί το εξοχικό του.

Η εφημερίδα σχολίασε, τέλος, πως ο 82χρονος έχει «καλή συντροφιά» στην χορήγηση τιμητικής υπηκοότητας στην Ελλάδα, παραπέμποντας στην πολιτογράφηση του Τομ Χανκς και της συζύγου του, Ρίτα Γουίλσον, οι οποίοι τιμήθηκαν το 2020 για τη βοήθεια που προσέφεραν στη χώρα μας μετά την πολύνεκρη φωτιά στο Μάτι το 2018.

Φωτογραφίες: MAGNESIA NEWS

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...