223
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνδιάλεξη με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Νάχιαν, διάδοχο του θρόνου των Εμιράτων | IntimeNews

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον διάδοχο του Αμπου Ντάμπι

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2020, 19:34
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνδιάλεξη με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Νάχιαν, διάδοχο του θρόνου των Εμιράτων
|IntimeNews

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον διάδοχο του Αμπου Ντάμπι

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2020, 19:34

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Νάχιαν, διάδοχο του θρόνου του Αμπου Ντάμπι, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Δευτέρας και, όπως διαπιστώνεται, οι σχέσεις των δύο χωρών συσφίγγονται περισσότερο κάθε ημέρα που περνάει.

Υπενθυμίζεται ότι τα Εμιράτα έχουν αναμιχθεί στον λιβυκό εμφύλιο στηρίζοντας την πλευρά του Χαλίφα Χαφτάρ και ορθώνοντας, έτσι, τείχος απέναντι στην τουρκική διείσδυση στη βορειοαφρικανική χώρα.

Πέρα από την αποστολή στρατιωτικού υλικού, στρατευμάτων και σύρων τζιχαντιστών στην Τρίπολη, η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη ώστε να προχωρήσει και τα επεκτατικά σχέδιά της στην ΑνατολικήΜεσόγειο. Το ψευδο-μνημόνιο περί τουρκολιβυκής ΑΟΖ, που εξαφάνισε από τον χάρτη ολόκληρα τμήματα της Ελλάδας, ήταν ένα καλό εφαλτήριο για τις γεωπολιτικές πιρουέτες του Ερντογάν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Αλ Νάχιαν για τη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ – μία συμφωνία στην επίτευξη της οποίας καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο αμερικανικός παράγων.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμη για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τη διεύρυνση της στενής συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε όλους τους τομείς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι προσφάτως και στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης των αεροπορικών δυνάμεων των Εμιράτων με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, εννέα πολεμικά αεροσκάφη των Εμιράτων έφθασαν στη Σούδα. Πρόκειται για συνεργασία η οποία θα αναβαθμίσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα και των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...