364
Ο Παύλος Γερουλάνος συνομιλεί με μέλη της Λέσχης Φιλίας στην πλατεία Αμερικής |

Τι συζήτησε ο Παύλος Γερουλάνος σε Λέσχη Φιλίας στην πλατεία Αμερικής

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 19:04
Ο Παύλος Γερουλάνος συνομιλεί με μέλη της Λέσχης Φιλίας στην πλατεία Αμερικής
|

Τι συζήτησε ο Παύλος Γερουλάνος σε Λέσχη Φιλίας στην πλατεία Αμερικής

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 19:04

Οδός Τελέστου 4, Λέσχη Φιλίας, στην πλατεία Αμερικής. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, μένοντας πιστός στις αρχικές δηλώσεις του, βρέθηκε και πάλι κοντά σε μία από τις λιγότερο φωτογενείς και περισσότερο παραγκωνισμένες γειτονιές της Αθήνας.

Πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε μία Λέσχη Φιλίας στην πλατεία Αμερικής, μαζί με την ομάδα του, που απαρτίζεται από δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους και εθελοντές.

Μέσα στον φιλόξενο χώρο όπου δραστήριοι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που εξακολουθούν να λειτουργούν ως ενεργοί πολίτες με ιδέες και ανησυχίες για τον τόπο όπου ζουν και αγαπούν, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα όπως: η καθαριότητα της περιοχής, το ζήτημα συνταγογράφησης από γιατρούς όταν κάποιοι λόγω κινητικών και άλλων προβλημάτων υγείας δεν αντέχουν να περιμένουν σε μία ουρά για πολλή ώρα κ.λπ., η διακίνηση ναρκωτικών στη γειτονιά, αλλά και τι είδους δράσεις θα μπορούσαν να διοργανωθούν από τον δήμο για την τρίτη ηλικία.

Οι Λέσχες Φιλίας λειτουργούν σαν ανήσυχα μελίσσια, συγκεντρώνοντας ανθρώπους με όρεξη για ζωή, που δεν επιθυμούν να βρίσκονται στο περιθώριο μόνο και μόνο επειδή δεν είναι πλέον και τόσο νέοι. Οργανώνουν εκδρομές, μαθαίνουν χορούς, ξένες γλώσσες, κάνουν παρέα μεταξύ τους, μαθαίνουν πληροφορική και παρακολουθούν με ενδιαφέρον ένα πλήθος δημιουργικών απασχολήσεων.

Ο Παύλος Γερουλάνος συζήτησε και το ενδεχόμενο δημιουργικής συνεργασίας που θα μπορούσαν να έχουν τα σχολεία, τα ιδρύματα, οι λέσχες φιλίας και άλλοι φορείς με τον ίδιο τον δήμο. Προτείνει λοιπόν, χαρακτηριστικά, τις Υιοθεσίες Δημόσιων Χώρων, μέσα από τις οποίες θα μπορούν για παράδειγμα να φροντίζουν έναν χώρο που θα τους αναθέτει ο δήμος. Οπως ένα πάρκο, που θα μπορούσε να μπει υπό την κηδεμονία μίας δραστήριας ομάδας ατόμων, τα οποία φυσικά θα βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με τον δήμο, προκειμένου να λύνονται τα όποια προβλήματα.

Ο Παύλος Γερουλάνος είπε επίσης πως στις προτεραιότητές του είναι κάτι που… δεν κοστίζει καθόλου: να οργανώσει τις υπηρεσίες του δήμου «οριζόντια», ώστε να συνεργάζονται μεταξύ τους και ο δημότης να απολαμβάνει μία «ολοκληρωμένη εμπειρία στην πόλη». Για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος να μπορεί να εξυπηρετείται αποτελεσματικά από τα δημοτικά ιατρεία, ή ομάδες όπως οι Λέσχες Φιλίας να μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα από τα δημοτικά ιατρεία, σε περιπτώσεις επαναληπτικής συνταγογράφησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...