162
Ο καθηγητής Θωμαΐδης στην τηλεοπτική εμφάνισή του το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ | YouTube/ΣΚΑΪ

Θωμαΐδης: Τα κρούσματα στην Αττική θα αγγίξουν τετραψήφιο

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 11:01
Ο καθηγητής Θωμαΐδης στην τηλεοπτική εμφάνισή του το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ
|YouTube/ΣΚΑΪ

Θωμαΐδης: Τα κρούσματα στην Αττική θα αγγίξουν τετραψήφιο

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 11:01

Κορύφωση των κρουσμάτων στην Αττική μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, χωρίς να αποκλείει να πλησιάσουν ακόμα και τετραψήφιο αριθμό.

«Στα μέσα αυτής της εβδομάδας περιμένουμε να έχουμε την κορύφωση. Δεν νομίζω ότι θα πάει περισσότερο. Ήδη περιμένουμε με την ανάλυση των δειγμάτων των λυμάτων αυτής της εβδομάδας να δούμε κάποια ύφεση. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν μας ευνοούν», δήλωσε ο κ. Θωμαΐδης στον ΣΚΑΪ.

Οπως είπε, παρατηρείται υψηλό ιικό φορτίο, όπως τον Νοέμβριο, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί και αναμένεται αύξηση και των κρουσμάτων. «Στην Αττική μπορεί να προσεγγίσουμε και τετραψήφιο αριθμό», εκτίμησε μεταξύ άλλων.

Οσο για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown τον Μάρτιο, ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι «οπωσδήποτε θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο, αν έχουμε ως παράδειγμα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο».

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας γίνεται πιο αργά από τη μείωση των κρουσμάτων. Εκτίμησε ότι πιθανόν να χρειαστεί να παραταθεί το lockdown άλλες 15 μέρες, δηλαδή το αργότερο μέχρι 15 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...