261
Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης κάτω από αντίξοες συνθήκες | ΔΕΔΔΗΕ

Χωρίς ρεύμα οι Σποράδες – Πού σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 09:53
Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης κάτω από αντίξοες συνθήκες
|ΔΕΔΔΗΕ

Χωρίς ρεύμα οι Σποράδες – Πού σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 09:53

Τις περιοχές όπου παρουσιάζονται προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μήδεια» ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Τα μεγαλύτερα αντιμετωπίζουν οι Σποράδες, που παραμένουν χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 15 ώρες.

Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος έχουν μείνει χωρίς ρεύμα από τη νύχτα της Κυριακής, λόγω πτώσης μεγάλων δένδρων πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης, σε περιοχή του νοτίου Πηλίου, τα οποία τροφοδοτούν την ηλεκτροπαροχή προς τις Σποράδες.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία του Διαχειριστή σε συνεργασία με την Πυροσβεστική καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων και να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, αυτή την ώρα τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Εύβοια, όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών λόγω της χιονόπτωσης, κυρίως στο βόρειο τμήμα, σε χωριά κοντά στην Αιδηψό και το  Μαντούδι.

Σύμφωνα με ανακοινωση του ΑΔΜΗΕ, η σοβαρότερη βλάβη σημειώθηκε στο σύστημα μεταφοράς υψηλής τάσης στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στη γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης Μαντούδι – Ψαχνά.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζουν εξάλλου το κεντρικό και ανατολικό τμήμα του Ζαγορίου, τμήμα του Δήμου Τζουμέρκων και ο Μεσόπυργος Αρτας.

Στην Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και στα νησιά, δεν έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Στην Αττική προβλήματα καταγράφονται στις περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Αγίου Στεφάνου, Ροδόπολης, Σταμάτας, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Αυλώνας και Καλάμου.

«Όλο το δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από τη σφοδρή κακοκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας», διαβεβαιώνεται στην ανακοίνωση του Διαχειριστή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...