236
| ERT/WebTV

Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι που διέρρηξαν κατάστημα, ταμπουρώθηκαν σε καμπαναριό

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2023, 07:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/05/2023, 10:14

Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι που διέρρηξαν κατάστημα, ταμπουρώθηκαν σε καμπαναριό

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2023, 07:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/05/2023, 10:14

Διαστάσεις αστυνομικού θρίλερ, αν όχι κινηματογραφικής καταδίωξης, εξέλαβε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε αργά τη νύχτα σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Βενιζέλου και Ιωνος Δραγούμη.

Τούτο διότι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ3, η ΕΛ.ΑΣ. επιδόθηκε στην καταδίωξη δύο κουκουλοφόρων που φέρεται να διέρρηξαν το κατάστημα και αρχικά θεωρήθηκε πως έβαλαν και τη φωτιά. Στη συνέχεια ανέβηκαν στην εκκλησία του Αγίου Μηνά για να διαφύγουν τη σύλλληψη: «Πηδάνε από ταράτσα σε ταράτσα, πετάνε αντικείμενα και ζητάνε να απομακρυνθούν από το σημείο οι αστυνομικοί για να κατέβουν», ανέφερε η ρεπόρτερ της κρατικής τηλεόρασης που έσπευσε στο σημείο.

Η φωτιά κατασβέστηκε χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών οι οποίοι χρειάστηκε να εισβάλουν και σε παρακείμενα καταστήματα ώστε να περιορίσουν την πυρκαγιά. Σύμφωνα με το ertnews.gr, το κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών καταστράφηκε ολοσχερώς.

Τελικά, λίγο μετά τις 9 μ.μ. συνελήφθησαν και οι δύο νεαροί που είχαν αρχικά ταμπουρωθεί σε καμπαναριό εκκλησίας και προσπαθούσαν να διαφύγουν τη σύλληψη πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα.

Ο πρώτος περικυκλώθηκε από τους αστυνομικους και συνελήφθη ενώ ο δεύτερος κρύφτηκε μέσα στον ιερό ναό του Αγίου Μηνά και έπειτα από διαπραγματεύσεις με την ΕΛ.ΑΣ παραδόθηκε. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο νεαροί υποστήριξαν ότι απλώς διέρρηξαν το κατάστημα και δεν σχετίζονται με την πυρκαγιά. Ο πρώτος συλληφθείς φώναξε στους αστυνομικούς ότι δεν έχει σχέση και πως ήταν στο σημείο για να κάνουν ένα γκράφιτι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...