285
Ο Φέντερερ το καλοκαίρι του 2021 στον τελευταίο του αγώνα στο Γουίμπλεντον | Peter van den Berg-USA TODAY Sports/File Photo

Τέλος εποχής: Ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το τένις

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2022, 17:01
Ο Φέντερερ το καλοκαίρι του 2021 στον τελευταίο του αγώνα στο Γουίμπλεντον
|Peter van den Berg-USA TODAY Sports/File Photo

Τέλος εποχής: Ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το τένις

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2022, 17:01

Περισσότεροι από 1.500 αγώνες, ορισμένοι εξ αυτών επικοί, που έγραψαν την ιστορία του τένις. Εικοσιτέσσερα χρόνια καριέρας. Είκοσι τίτλοι σε τουρνουά Γκραν Σλαμ. Ένας από τους μεγαλύτερους της παγκόσμιας αντισφαίρισης. Στα 41 του χρόνια, ο μέγας Ρότζερ Φέντερερ, που μαζί με τους άλλους δύο των Big-3, τον Ραφαέλ Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, διαμόρφωσαν το άθλημα τις τελευταίες δεκαετίες και το έκαναν ακόμα πιο αγαπητό, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την αγωνιστική δράση.

Ο ίδιος, σε μήνυμά του στα social media, επικαλέστηκε τους τραυματισμούς του. «Τα τελευταία τρία χρόνια οι προκλήσεις ήταν με τη μορφή τραυματισμών και χειρουργικών επεμβάσεων. Δούλεψα σκληρά να επανέλθω σε αγωνιστική φόρμα, αλλά ξέρω τις αντοχές και τα όρια του κορμιού μου. Και το μήνυμά του σε εμένα ήταν σαφές», είπε ο Ελβετός.

«Το τένις ήταν μαζί μου περισσότερο γενναιόδωρο απ’ όσο θα μπορούσα να ονειρευτώ, αλλά τώρα πρέπει να παραδεχτώ ότι. είναι ώρα να βάλω ένα τέλος στην καριέρα μου», είπε, για να συμπληρώσει ότι το τέλος θα δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Laver Cup στο Λονδίνο.

Στην απίστευτη καριέρα του ο Φέντερερ κέρδισε έξι φορές το Αυστραλιανό Οπεν (πρώτη φορά το μακρινό 2004 και τελευταία το 2018), μία φορά το Ρολάν Γκαρός (το 2009), οκτώ φορές το αγαπημένο του Γουίμπλεντον (πρώτη φορά ήταν το 2003, σε ηλικία 22 ετών και τελευταία το 2017) και πέντε φορές το Αμερικανικό Οπεν (αρχής γενομένης το 2004). Ήταν μια εποχή, στα μέσα της πρώτης δεκαετίας του αιώνα μας, που η κυριαρχία του ήταν απόλυτη, έμεινε 237 συνεχόμενες εβδομάδες (από τις 310 συνολικά) στο Νο1.

Το 2008 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στο διπλό, ενώ το 2012 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, χάνοντας στον τελικό από τον Αντι Μάρεϊ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...