416
Μια στιγμή μαγείας: Ο Ερλινγκ Χάαλντ σηκώνει το αριστερό του πόδι στον αέρα και πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ που μας γύρισε πίσω στο 1973 και τον θρύλο Γιόχαν Κρόιφ | Reuters/Carl Recine

Η νύχτα που ο Χάαλαντ «ντύθηκε» Γιόχαν Κρόιφ

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2022, 15:16
Μια στιγμή μαγείας: Ο Ερλινγκ Χάαλντ σηκώνει το αριστερό του πόδι στον αέρα και πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ που μας γύρισε πίσω στο 1973 και τον θρύλο Γιόχαν Κρόιφ
|Reuters/Carl Recine

Η νύχτα που ο Χάαλαντ «ντύθηκε» Γιόχαν Κρόιφ

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2022, 15:16

Οποιος έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον έναν αγώνα του 22χρονου Νουρβηγού δεν μπορεί παρά να το παραδεχτεί: το παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν έχει δει τίποτα αντίστοιχο του Ερλινγκ Χάαλαντ. Το φαινομενικά άχαρο σώμα του, η ταχύτητά του σε συνδυασμό με την απίστευτη δύναμή του και την υψηλή του τεχνική «μπερδεύουν» ακόμα και το πιο έμπειρο ποδοσφαιρικό μάτι. Και φυσικά προκαλούν πανικό σε κάθε άμυνα.

Ο ποδοσφαιριστής που έχει βαλθεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ, έκανε τον πλανήτη να μιλά για αυτόν και το βράδυ της Τετάρτης.

Η πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι βρισκόταν πίσω στο σκορ από την αξιόμαχη Ντόρτμουντ μέχρι το 80ο λεπτό. Ενα καταπληκτικό σουτ του Στόουνς ισοφάρισε για τους Αγγλους που είχαν στη διάθεσή τους δέκα λεπτά για να γυρίσουν τον αγώνα. Στο 84ο λεπτό, ο Κανσέλο έκανε μία σέντρα μέσα στην περιοχή των Γερμανών προσπαθώντας να βρει το κεφάλι του Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός όμως αποφάσισε να σηκώσει το αριστερό του πόδι στον ουρανό και να βρει την μπάλα η οποία βρισκόταν περίπου 1,5 μέτρο από το έδαφος. Εκείνη, κατέληξε στα δίχτυα της Ντόρτμουντ με τον Χάαλντ να μην πανηγυρίζει το γκολ απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Πάνω ο Κρόιφ, κάτω ο Χάαλντ. Δύο πανομοιότυπα γκολ με 49 χρόνια διαφορά

Η κίνηση του 22χρονου επιθετικού μπορεί να θύμισε σε πολλούς το στυλ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όμως ο Πεπ Γκουαρδιόλα «είδε» στον ποδοσφαιριστή του τον μέντορα του, Γιόχαν Κρόιφ.

Ητανς 22 Δεκεμβρίου του 1973 όταν ο ολλανδός θρύλος είχε πετύχει ένα πανομοιότυπο γκολ ως παίκτης της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Ίσως ο κόσμος που με γνωρίζει, να ξέρει για την επιρροή του Γιόχαν Κρόιφ στη ζωή μου ως άτομο, μέντορας και προπονητής. Χρόνια πριν, είχε σκοράρει στο Καμπ Νόου ένα γκολ απέναντι στην Ατλέτικο, που έμοιαζε πολύ με αυτό του Χάαλαντ και τη στιγμή που το πέτυχε μού ήρθε στο μυαλό ο Κρόιφ», ανέφερε μετά το ματς με τη Ντόρτμουντ ο καταλανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...