391
«Σπίτι και Ζωή σε Τάξη» με τη Μαρί Κόντο και στο Netflix | Netflix

Συμμαζεύει «πουλώντας» η γκουρού της τάξης Μαρί Κόντο

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2019, 21:25
«Σπίτι και Ζωή σε Τάξη» με τη Μαρί Κόντο και στο Netflix
|Netflix

Συμμαζεύει «πουλώντας» η γκουρού της τάξης Μαρί Κόντο

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2019, 21:25

Είναι η πιο γνωστή μινιμαλίστρια της καθημερινότητας στον κόσμο. Ομως ξαφνικά, η Μαρί Κόντο άρχισε να πουλάει χιλιάδες πράγματα, ακόμη και «σκουπίδια» δικά της στο Διαδίκτυο, δημιουργώντας υποψίες σε όσους την πίστεψαν, ότι η πραγματική της ζωή είναι «λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα».

Τα πρώτα από τα προσωπικά αντικείμενα που έκαναν εντύπωση στο ηλεκτρονικό κατάστημα, όπως γράφουν οι Times του Λονδίνου, ήταν ένα διαπασών με το οποίο οι ΩΡΛ κάνουν εξέταση στα αυτιά, ένας κρύσταλλος χαλαζία, μία συσκευή διάχυσης αιθέριων ελαίων, κεραμική βάση τραπεζιού για τσόπστικ και ξυλάκια από καμέλια για μασάζ σιάτσου.

Διάσημη… απατεώνισσα

Πέρυσι, η φήμη της Κόντο έκανε άλμα σε παγκόσμιο επίπεδο, όταν πρωταγωνίστησε στη σειρά του Netflix «Tidying up» (Συμμάζεμα), η οποία αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό. Η ιδέα της εκπομπής ήταν να παρακινήσει τους τηλεθεατές να πετάξουν οτιδήποτε υπάρχει στο σπίτι τους που «δεν μιλάει στην καρδιά τους».

Στο βιβλίο που είχε εκδώσει «Σπίτι σε τάξη, ζωή σε τάξη» (έχει μεταφραστεί και στα Ελληνικά), η γιαπωνέζα συγγραφέας προτείνει στους αναγνώστες της να δωρίσουν οτιδήποτε δεν ανήκει σε μία από τρεις βασικές κατηγορίες.

To βιβλίο της Κόντο μεταφράστηκε και στα Ελληνικά

Η πρώτη είναι πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε για καιρό, η δεύτερη πράγματα που έχουν ημερομηνία λήξης και η τελευταία αντικείμενα που θα φυλάσσαμε για πάντα. Η φιλοσοφία της ήταν τόσο διαδεδομένη, που τα φιλανθρωπικού χαρακτήρα ιδρύματα δέχθηκαν «τσουνάμι» δωρεών.

Τώρα όμως το site της πουλάει ένα κρύσταλλο χαλαζία και ένα διαπασών, με την ένδειξη «ποτέ χωρίς…». Δηλαδή ξεπουλάει τη φήμη της, πουλώντας ένα κάρο τελείως άχρηστα αντικείμενα και κάποια από αυτά τα προωθεί ως δικά της.

Και περιμένοντας τις αρνητικές αντιδράσεις όσων την πίστεψαν, έβγαλε και καινούργιο σλόγκαν: «Ο στόχος ενός τακτοποιημένου σπιτιού, είναι να δημιουργηθεί χώρος και για άλλα σημαντικά αντικείμενα».

Και μετά την κατακραυγή που δέχθηκε από διάφορους πρώην θαυμαστές της στα social media, έκανε και βαρυσήμαντες δηλώσεις στο… Forbes. «Ο τελικός στόχος της μεθόδου μου, είναι ο κάθε άνθρωπος να ανακαλύψει το αντικείμενο που θα του ανάψει τη σπίθα της χαράς. Ετσι, θα κάνουν πιο προσεκτικά τις αγορές τους», είπε.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα πάντως που φέρει την υπογραφή της, πουλάει εξαιρετικά χρήσιμα αντικείμενα που «μιλούν στην καρδιά», όπως κάρβουνα για την ψησταριά, πλαστική τσάντα για λουλούδια, μεταλλική βάση για σίδερο ώστε να μην καίγεται η σιδερώστρα, μπρούτζινο καθρέφτη και πολλά άλλα σε τιμές εξωφρενικές!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...