250
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επελέγη από τους ευρωπαίους συναδέλφους του να είναι εισηγητής της κοινής θέσης των δημάρχων για την πολιτική συνοχής. | INTIMEnews

Στις Βρυξέλλες ο Καμίνης – εισηγητής για την πολιτική συνοχής στον διάλογο με Κομισιόν

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 17:59
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επελέγη από τους ευρωπαίους συναδέλφους του να είναι εισηγητής της κοινής θέσης των δημάρχων για την πολιτική συνοχής.
|INTIMEnews

Στις Βρυξέλλες ο Καμίνης – εισηγητής για την πολιτική συνοχής στον διάλογο με Κομισιόν

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 17:59

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, προκειμένου να συμμετάσχει ως εισηγητής για την πολιτική συνοχής στον ετήσιο διάλογο των δημάρχων των πρωτευουσών της ΕΕ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσκεκλημένος του δημάρχου της «πρωτεύουσας της Ευρώπης» Φίλιπ Κλοζ.

Η εκδήλωση φιλοξενείται την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στο δημαρχείο των Βρυξελλών και την Επιτροπή θα εκπροσωπήσουν η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για την ανάπτυξη, την απασχόληση, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα, Γίρκι Κάταϊνεν, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών Καρλ-Χάιντζ Λάμπερτζ.

Οι βασικές θεματικές είναι η Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το νέο πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (Π.Δ.Π), Αστική Ατζέντα και η προώθηση των Δημοσίων Επενδύσεων στην ΕΕ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επελέγη από τους συναδέλφους του να είναι εισηγητής της κοινής θέσης των δημάρχων για την πολιτική συνοχής.

Εισηγητές για τις θεματικές των Δημοσιών Επενδύσεων και της πολιτικής αστικής Ατζέντας θα είναι αντιστοίχως οι δήμαρχοι Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ και Άμστερνταμ κυρία Φεμκέ Χαλσέμα.

Μετά το τέλος του διαλόγου, οι δήμαρχοι θα υπογράψουν τη «Διακήρυξη των Βρυξελλών». Ο διάλογος είναι μία σημαντική καινοτομία των τελευταίων ετών, διεξάγεται στο πλαίσιο της Αστικής Ατζέντας της ΕΕ και αντανακλά την αυξανόμενη σημασία των πόλεων στη λήψη αποφάσεων στο ευρωπαϊκό επίπεδο και λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία εν όψει των επερχόμενων εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο αλλά και των διαπραγματεύσεων για το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο.

Εξάλλου, ο κ. Καμίνης έχει προσκληθεί να κάνει μία σύντομη τοποθέτηση στη θεματική της Αστικής Ατζέντας, αναφερόμενος στη Ευρωπαϊκή Σύμπραξη (Partnership), στην οποία συμμετέχει η Αθήνα για την ένταξη μεταναστών και προσφύγων.