230
Η διάσημη βρετανίδα τηλεμαγείρισσα Ναϊτζέλα Λόσον | YouTube/Simply Nigella

Ναϊτζέλα Λόσον: «Ζήτω το κοκορέτσι, το παστίστιο και το σουβλάκι της Μυκόνου!»

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 15:33
Η διάσημη βρετανίδα τηλεμαγείρισσα Ναϊτζέλα Λόσον
|YouTube/Simply Nigella

Ναϊτζέλα Λόσον: «Ζήτω το κοκορέτσι, το παστίστιο και το σουβλάκι της Μυκόνου!»

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 15:33

Μπορεί οι Ελληνες όταν πηγαίνουν στη Μύκονο να μεγαλοπιάνονται και να ξοδεύουν μικρές περιουσίες σε ακριβά εστιατόρια και γκουρμέ πιάτα, υπάρχουν όμως πολλοί ξένοι, που ξέρουν πολύ καλά, ότι η αλήθεια βρίσκεται πολύ συχνά στις απλές απολαύσεις και στο street food!

Η διάσημη τηλεμαγείρισσα και συγγραφέας Ναϊτζέλα Λόσον βρέθηκε στη Μύκονο, όπου δοκίμασε την ελληνική κουζίνα και κατενθουσιάστηκε με το κοκορέτσι, το παστίτσιο, αλλά και το σουβλάκι. Η 58χρονη βρετανίδα, γνωστή μεταξύ άλλων για το No-Bake Nutella Cheesecake της, δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram διάφορες φωτογραφίες από την επίσκεψή της στο κυκλαδίτικο νησί, με εκείνες από τα φαγητά που δοκίμασε να κλέβουν την παράσταση.

View this post on Instagram

In homage to the great @themagicbayleaf photographic style, I present you, from here in Mykonos, a beautiful plateful of pastitsio and salad against his trademark backdrop #mykonos #themagicbayleaf

A post shared by Nigella (@nigellalawson) on

«Σας παρουσιάζω, εδώ από τη Μύκονο, ένα όμορφο πιάτο παστίτσιο με σαλάτα», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας με το παστίτσιο, που έμοιαζε πανέμορφο κάτω από τον ελληνικό ήλιο.

Αυτό πάντως που πραγματικά την ξετρέλανε ήταν το κοκορέτσι, με το αντίστοιχο σχόλιο να ξεχειλίζει από ενθουσιασμό: «Επρεπε να γίνει! Αποχαιρετισμός στη Μύκονο με σουβλάκι και -η πρώτη μου φορά που το τρώω αυτό και είμαι απόλυτα ξετρελαμένη- κοκορέτσι (ελαφρώς κρυμμένο κάτω από τις πατάτες). Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι το κοκορέτσι: είναι το όνειρο όποιου λατρεύει τα εντόσθια. Κι αυτή η ξεροψημένη πέτσα! Μακάρι να είχα φάει περισσότερο. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο μέρος στο Λονδίνο που μπορείς να το βρεις…».

Και κάπως έτσι, η έμπειρη Ναϊτζέλα γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στο vegan κίνημα και ενέδωσε στα πατροπαράδοτα ελληνικά εδέσματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...