214
|

Στις 14 Ιανουαρίου η δίκη του «καθοδηγητή» δικηγόρου Αντωνιάδη

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 13:24

Στις 14 Ιανουαρίου η δίκη του «καθοδηγητή» δικηγόρου Αντωνιάδη

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 13:24

Στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων θα καθίσει στις 14 Ιανουαρίου 2022 ο αρνητής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, που πέραν των διαδικτυακών κηρυγμάτων του κατά του εμβολίου και των μέτρων της πανδημίας, προτρέπει συστηματικά πολίτες που ασθενούν με Covid-19 να μη δέχονται ιατρικές υπηρεσίες-συμβουλές, τη διασωλήνωσή τους κ.τ.λ.

Σε βάρος του Νίκου Αντωνιάδη ασκήθηκε δίωξη (εδώ) για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω Διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση που αφορούν τη δημόσια υγεία. Το αδίκημα διώκεται ως πλημμέλημα και ο κατηγορούμενος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών.

Η υπόθεση του δικηγόρου «καθοδηγητή» των πάσης φύσεως αρνητών θα απασχολήσει και  το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή στο ΔΣΑ από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του.

Η δίωξη -σημειώνεται- ασκήθηκε μετά την ψήφιση της νέας μορφής της διάταξης του άρθρου 191 ΠΚ, με την επιβαρυντική περίσταση της κατ’ εξακολούθησης διάπραξης του αδικήματος.

Ως προς τις κυρώσεις που μπορεί να του επιβληθούν, αυτές κυμαίνονται από μία απλή ποινή επίπληξης έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο ίδιος, πάντως, επιμένει και εκτοξεύει νέες απειλές κατά μέσων ενημέρωσης και εισαγγελικών λειτουργών, με νέα του ανάρτηση στο Twitter, όπου συνεχίζει ανεμπόδιστα τα επικίνδυνα κηρύγματά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...