218
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης | ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Στην Κομοτηνή με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας ο Πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2022, 12:49
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης
|ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Στην Κομοτηνή με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας ο Πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2022, 12:49

Με  ευχές για την έναρξη της μεγάλης θρησκευτικής εορτής των Μουσουλμάνων, Κουρμπάν Μπαιράμ, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε -λιγο πριν την τελετή εγκαινίων του αγωγού IGB- με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης έξω από το Γενί τζαμί Κομοτηνής, στον προαύλιο χώρο της Μουφτείας και της Διαχειριστικής Επιτροπής.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχτηκαν οι τοποτηρητές των Μουφτειών Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ, Ξάνθης Χεμσερή Νεζντέν, Διδυμοτείχου Οσμάν Χαμζά, οι πρόεδροι των Διαχειριστικών Επιτροπών Μουσουλμανικής Περιουσίας των τριών περιοχών, Σελίμ Ισά, Χαλήλ Καράνταη, Ιρφάν Μολλά, ο διευθυντής του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής Ιρφάν Χουσείν, ιεροδιδάσκαλοι και εκπρόσωπος των ιεροδασκάλων Θράκης.

Οι τοποτηρητές των Μουφτειών καλωσόρισαν τον Πρωθυπουργό στην Κομοτηνή, υπογραμμίζοντας πως είναι μεγάλη τιμή για αυτούς η παρουσία του στην περιοχή μία μέρα πριν από την έναρξη του Κουρμπάν Μπαιράμ.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να είναι εδώ ο Πρωθυπουργός σε μία ιερή μέρα για τους μουσουλμάνους», δήλωσε  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ιλκνούρ Κιγιτζή (το όνομα της σημαίνει “πρώτο φως”), καθηγήτρια τουρκικής γλώσσας στο μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο Ξάνθης.

«Ζούμε πολύ ειρηνικά, δεν έχουμε κανένα θέμα, όλα καλά, η Θράκη είναι μοντέλο ειρηνικής συνύπαρξης ανθρώπων με διαφορετικές θρησκείες», θελησε να επισημάνει.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Μετά το τζαμί, ο πρωθυπουργός συνέχισε την περιοδεία στην αγορά της Κομοτηνής, συνομίλησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές, ενώ κάθισε σε καφέ μαζί με βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...