256
Φωτογραφία της Ρασμίγια Αουάντ την οποία διένειμαν οι τουρκικές Αρχές | Reuters

Στα χέρια των Τούρκων η αδελφή του Αλ Μπαγκντάντι

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2019, 12:08
Φωτογραφία της Ρασμίγια Αουάντ την οποία διένειμαν οι τουρκικές Αρχές
|Reuters

Στα χέρια των Τούρκων η αδελφή του Αλ Μπαγκντάντι

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2019, 12:08

Οι τουρκικές Αρχές αιχμαλώτισαν και ανακρίνουν την αδελφή του πρώην ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, μαζί με τον σύζυγο και μία νύφη της, οι οποίοι επίσης ανακρίνονται.

Η 65χρονη Ρασμίγια Αουάντ συνελήφθη τη Δευτέρα στην πόλη Αζαζ της βόρειας Συρίας, δήλωσε ανώτερος τούρκος αξιωματούχος στο Reuters. Η πόλη βρίσκεται κοντά στα όρια της περιοχής που έχουν κυριεύσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

«Ελπίζουμε να εξασφαλίσουμε μεγάλο όγκο πληροφοριών για τα ενδότερα του ΙΚ», συνέχισε ο αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης. Διευκρίνισε ότι όταν συνελήφθη η αδελφή του ηγέτη των τζιχαντιστών συνοδευόταν από πέντε παιδιά.

Ελάχιστες πληροφορίες είναι διαθέσιμες από ανεξάρτητες πηγές για την αδελφή του Μπαγκντάντι. Το Reuters σημείωσε ότι δεν έχει τρόπο να επαληθεύσει εάν πράγματι το πρόσωπο που συνελήφθη είναι αυτή.

Ο Μπαγκντάντι αυτοκτόνησε όταν παγιδεύτηκε σε στοά κατά τη διάρκεια επιδρομής των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στα τέλη Οκτωβρίου στη βορειοανατολική Συρία. Το ΙΚ, με ηχητικό μήνυμα που διένειμε την περασμένη Πέμπτη, επιβεβαίωσε τον θάνατό του και ορκίστηκε να εκδικηθεί τις ΗΠΑ.

Ηταν θεολόγος από το Ιράκ που βγήκε από την αφάνεια και έγινε ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης πριν αυτοανακηρυχθεί «χαλίφης όλων των μουσουλμάνων». Το ΙΚ κατείχε μεγάλο μέρος της επικράτειας της Συρίας και του Ιράκ από το 2014 ως το 2017, πριν το «χαλιφάτο» του καταρρεύσει δεχόμενο επίθεση από τη Συρία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τους Κούρδους του Ιράκ καθώς και της Συρίας.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε ότι ο διάδοχος του Μπαγκντάντι είναι ο Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασέμι αλ Κοραΐσι. Ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία γι’ αυτόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...