206
Αμερικανοί κομάντος ετοιμάζονται να εισβάλουν στο κρησφύγετο του αλ-Μπαγκντάντι. Εικόνα από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο | REUTERS

Τον διάδοχο του Αλ Μπαγκντάντι ανακοίνωσε το Ισλαμικό Κράτος

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2019, 08:57
Αμερικανοί κομάντος ετοιμάζονται να εισβάλουν στο κρησφύγετο του αλ-Μπαγκντάντι. Εικόνα από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο
|REUTERS

Τον διάδοχο του Αλ Μπαγκντάντι ανακοίνωσε το Ισλαμικό Κράτος

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2019, 08:57

Τον νέο του αρχηγό ανακοίνωσε το Ισλαμικό Κράτος, την Πέμπτη, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία από αμερικανικές ειδικές δυνάμεις του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Πρόκειται για τον Αμπού Ιμπραήμ αλ-Χασέμι αλ-Κουράσι. Η ανακοίνωση έγινε αφού πρώτα το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε τον θάνατο του αλ-Μπαγκντάντι μέσω ηχητικού μηνύματος του πρακτορείου προπαγάνδας της εξτρεμιστικής οργάνωσης, Amaq.

Ο Αϊμέν αλ-Ταμίμι, ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Σουόνσι με ειδικότητα στο Ισλαμικό Κράτος, επισήμανε ότι το όνομα αυτό είναι άγνωστο, θα μπορούσε, ωστόσο, να πρόκειται για έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο που ονομάζεται Χατζ Αμπντάλα, τον οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε κατονομάσει μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Μπαγκντάντι.

«Θα μπορούσε να είναι κάποιος που γνωρίζουμε, ο οποίος έχει πιθανόν μόλις πάρει το νέο του όνομα», εξήγησε ο Ταμίμι.

Επιπλέον, το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαιώνει και τον θάνατο του εκπροσώπου του, Αμπού αλ-Χασάν αλ-Μουχατζίρ, ενώ υπόσχεται εκδίκηση για τον θάνατο του αρχηγού του, ζητώντας από τους υποστηρικτές του να δηλώσουν πίστη στον νέο ηγέτη.

«Ω, μουσουλμάνοι, ω, μουτζαχεντίν, στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους (…), θρηνούμε για τον διοικητή των πιστών Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι», αναφέρεται στο μήνυμα.

Απευθυνόμενο προς τις ΗΠΑ, το Ισλαμικό Κράτος λέει: «Μην χαίρεστε με τον θάνατο του σεΐχη αλ Μπαγκντάντι».

Επιπλέον, στο ηχογραφημένο μήνυμα επαναλαμβάνεται η περσινή έκκληση του Μπαγκντάντι, που ζήτησε από τους υποστηρικτές του να απελευθερώσουν τα έγκλειστα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...