260
Ο πίνακας εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στο κτίριο | Facebook

Σπάνιο πίνακα του 17ου αιώνα έκρυβε ο τοίχος σε μπουτίκ του Οσκαρ ντε λα Ρέντα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 15:01
Ο πίνακας εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στο κτίριο
|Facebook

Σπάνιο πίνακα του 17ου αιώνα έκρυβε ο τοίχος σε μπουτίκ του Οσκαρ ντε λα Ρέντα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 15:01

Δεκαετίες πίσω από ένα τοίχο σε ένα παλιό κτίριο στο Παρίσι έμεινε κρυμμένος ένας εξαιρετικής τέχνης πίνακας του 17ου αιώνα μέχρι που εντοπίστηκε εκ νέου κατά τη διάρκεια έργων συντήρησης.

Στο κτίριο γίνονται εργασίες  για να φιλοξενήσει γραφεία και μπουτίκ του οίκου Οσκαρ ντε λα Ρέντα, γράφουν οι Times.

Οι εργάτες αφαίρεσαν ένα ξύλινο χώρισμα, πίσω από το οποίο εντόπισαν τον καμβά και εκεί βρέθηκε το έργο, βρώμικο και μαυρισμένο.

Ο πίνακας είναι ελαιογραφία με πλάτος πέντε μέτρα και θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας. Οσο προχωρά μάλιστα η συντήρηση του έργου τόσο περισσότερο κατάπληκτοι δηλώνουν οι συντηρητές.

Οι ειδικοί γνωρίζουν τώρα ότι δημιουργήθηκε από τον ζωγράφο Αρνού ντε Βιέ το 1674, επί βασιλείας Λουδοβίκου ΙΔ’, στον «χρυσό αιώνα» της Γαλλίας. Θεωρείται ότι είναι ένα από τα τέσσερα έργα που παρήγγειλε ο βασιλιάς στον καταξιωμένο στην εποχή του Ντε Βιέ για να κοσμήσουν το Σατό ντε Μπερσί, στα προάστια του Παρισιού.

Ο πίνακας απεικονίζει τον μαρκήσιο Νουνατέλ, πρεσβευτή του Λουδοβίκου  στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, να ιππεύει προς την Ιερουσαλήμ.

Δεν είναι σαφές πώς κατέληξε ο πίνακας να κρυφτεί σε αυτό το σημείο σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα Ηλύσια Πεδία.

Πιθανόν κάποιοι πρώην ιδιοκτήτες του πίνακα να τον είχαν κρύψει εκεί να γλυτώσει από το πλιάτσικο των Ναζί όταν κατέλαβαν το Παρίσι το 1940. Ο πόλεμος τελείωσε, αλλά ο πίνακας ξεχάστηκε πίσω από τον τοίχο.

Το έργο θα παραμείνει πλέον στα γραφεία του οίκου μόδας, που θα αναλάβει και το κόστος της αποκατάστασης. Τι άλλο θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστό για ένα οίκο πολυτελέστατων ενδυμάτων από έναν αυθεντικό πίνακα του 17ου αιώνα;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...